Trei şcoli se vor moderniza la Şuşani, cu fonduri de la Guvern – Impact real

Trei şcoli se vor moderniza la Şuşani, cu fonduri de la Guvern

 Breaking News

Trei şcoli se vor moderniza la Şuşani, cu fonduri de la Guvern

Trei şcoli se vor moderniza la Şuşani, cu fonduri de la Guvern
iulie 06
19:00 2019
  • Pentru modernizarea infrastructurii educaţionale, comuna Şuşani a primit 47 miliarde lei vechi, prin PNDL-2

Veşti bune pentru elevii din comuna Şuşani. Începând cu noul an şcolar, aceştia vor învăţa în „casă” nouă. Acest lucru se datorează administraţiei locale conduse de Gigi Staiu şi Gheorghe Constantinescu, care au făcut proiecte ca la carte şi astfel au reuşit să obţină finanţare pentru modernizarea a trei unităţi de învăţământ de pe raza localităţii. Suma totală pentru reabilitarea şcolilor Uşurei, Râmeşti şi Stoiculeşti ajunge la 1 milion de euro, bani de la Guvern. Pe lângă cele trei unitati de învăţământ, comuna Şuşani a mai primit finanţare pentru modernizarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă (80 miliarde lei vechi), lucrare aflată în plină execuţie, dar şi pentru construcţia a şase poduri şi modernizarea dispensarului uman. În total, pentru comuna Şuşani, Guvernul a alocat 160 de miliarde de lei vechi pentru şase proiecte finanţate prin PNDL-2: „Avem proiecte anul acesta în plină execuţie. Este vorba de proiectele prin PNDL-2, la alimentarea cu apă deja se lucrează încă de anul trecut. În curând se va finaliza proiectarea şi la proiectul privind construcţia celor şase poduri, s-a finalizat licitaţia şi în scurt timp vom da ordinul de începere al lucrărilor. Modernizarea Şcolii de la Râmeşti a început deja, a ieşit din licitaţie şi Şcoala de la Uşurei, unde este o investiţie mai complexă, iar Şcoala de la Stoiculeşti, având o valoare mai mică, de numai 5 miliarde lei vechi, probabil o vom da cu încredinţare directă, pentru a putea finaliza lucrările până la începerea noului an şcolar. La fel vom proceda şi cu modernizarea dispensarului uman, care va începe şi ea în scurt timp”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Gheorghe Constantinescu. Totodată, administraţia locală se gândeşte să acceseze şi alte proiecte, prin Fondul Naţional de Investiţii: „Încercam şi noi un proiect de asfaltare, că mai avem în jur de 5 km de uliţe comunale şi am vrea să finalizăm infrastructura rutieră. Am văzut că majoritatea primarilor se gândesc pentru reţeaua de gaze. Şi noi avem un proiect chiar aprobat împreună cu localitatea Cârlogani din judeţul Olt. Ne interesează şi pe noi, dar parcă mai mult ne-am dori asfalt.”, ne-a mai spus viceprimarul cu atribuţii de primar, Gheorghe Constantinescu.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
« iun.   aug. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...