2019, anul marilor şantiere, la Pesceana – Impact real

2019, anul marilor şantiere, la Pesceana

 Breaking News

2019, anul marilor şantiere, la Pesceana

2019, anul marilor şantiere, la Pesceana
iulie 10
08:40 2019

Anul 2019 este unul extrem de important pentru comuna Pesceana. În acest an s-au deschis şantiere pe mai multe segmente de infrastructură, au explicat autorităţile locale.

Pesceana este printre localităţile fruntaşe în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor guvernamentale. Din acest motiv, primarul Ion Vasile şi viceprimarul Georgian Fulgescu declară acest mandat mulţumitor.

Valoarea totală a celor cinci proiecte este de 180 de miliarde de lei. Primarul spune că, pentru proiectul privind asfaltarea drumului comunal 112 pe o lungime de 4,7 kilometri şi construirea podurilor  s-a desemnat constructorul, iar lucrările au început. Lucrările de construire a celor patru poduri sunt scoase la licitație, dar până în acest moment nu a fost desemnat un constructor. Lucrările la proiectul pentru construirea grădiniţei cu program prelungit au început: „ S-a turnat fundaţia, iar acum se toarnă stâlpii. S-a adus cărămida pentru zidărie. Lucrările pentru construirea grădiniţei au termen de execuţie 8 luni. La proiectul pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale s-au prezentat doi constructori, care ulterior s-au retras. Am reluat licitaţia, iar în prezent proiectul este în evaluare. În faza de licitaţie este și proiectul privind modernizarea dispensarului”, afirmă primarul.

Asfaltarea drumurilor, importantă pentru comunitate

Un alt proiect pentru care s-a finalizat licitaţia este proiectul privind asfaltarea drumurilor comunale în satele Ursoaia şi Lupoaia pe o lungime de 12 kilometri, banii fiind alocaţi din Fondul Suveran de Investiţii. Tot prin această sursă de finanţare, administraţia locală din Pesceana depune şi proiectul de extindere a reţelei de canalizare pe o lungime de12 kilometri: „În localitate există sistem de canalizare pe o lungime de 9 kilometri, iar proiectul privind înfiinţarea reţelei de gaze îl vom depune prin noul program guvernamental PNDL-3”, precizează primarul.

Proiecte cu finanţare prin Compania Naţională de Investiţii

Prin Compania Națională de Investiții, localitatea ar trebui să beneficieze de construirea căminul cultural, pentru care primăria tocmai a depus un deviz. S-ar putea ca lucrările să înceapă anul acesta, confoem asigurărilor venite de la Compania de Investiții. „De vreo 6 ani mă tot plimb pe la CNI, acum avem toate avizele, urmează avizul de la direcţia tehnico – economică. Tot la Compania Naţională de Investiţii avem și proiectul de modernizare a primăriei, restaurarea bisericii din satul Negraia şi construirea unei săli de sport, proiecte pentru care suntem în aşteptare în vederea finanţării. Deocamdată ar fi bine să se realizeze proiectul de construire a căminului cultural, fiindcă Pesceana nu are o astfel de locaţie”, mai spune primarul.

Odată finalizat, drumul judeţean va schimba imaginea localităţii

Din primăvara acestui an, Pesceana va fi un şantier. Prin grupul de acțiune locală din care face parte localitatea s-a achiziţionat un buldoexcavator. La toate aceste proiecte primarul adaugă şi asfaltarea drumului judeţean: „ Este un proiect pentru care, în această perioadă, constructorul a semnat contractul de lucrări. Este o lucrare amplă, deoarece acest drum judeţean tranzitează șase comune, traversează pădurea din comuna Șirineasa şi are o lungime de 35,5 kilometri. După finalizarea sa, se va schimba imaginea localităţii şi acest lucru va contribui la reîntoarcerea tinerilor în sat. Prin urmare, în următorii doi ani, localitatea va fi transformată în şantier”, afirmă primarul din Pesceana.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
« iun.   aug. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...