Lucian Antonie: „În cele două mandate s-au atras în localitate peste 260 de miliarde de lei vechi”

 Breaking News

Lucian Antonie: „În cele două mandate s-au atras în localitate peste 260 de miliarde de lei vechi”

Lucian Antonie: „În cele două mandate s-au atras în localitate peste 260 de miliarde de lei vechi”
iulie 10
08:45 2019

În interviul acordat cititorilor Impact real, primarul localităţii Tetoiu, Lucian Antonie a prezentat proiectele pe care le are în derulare în localitate. Cum caracterizează relaţiile care leagă comuna Tetoiu de autorităţile publice judeţene, de ce consilierii locali pun bețe în roate proiectelor propuse, şi dacă intenționează să candideze pentru un mandat de ales local, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Ce modificări importante aduce noul Cod Administrativ pentru localitățile cum este și Tetoiu?

Lucian Antonie: Pe lângă multe alte lucruri bune aduse de noul Cod Administrativ, faptul că de acum înainte şefii de instituții vor avea puterea discreționară asupra angajării, promovării, mutării sau demiterii funcționarilor publici este un lucru bun. Eu sunt liberal, dar, atunci când s-a votat Codul Administrativ, liberalii nu au fost de acord cu acordarea pensiilor speciale. Întreb acum de ce nu contestă liberalii şi pensiile speciale ale parlamentarilor, că poate şi acelea sunt neconstituţionale? Şi, dacă sunt neconstituţionale, să nu căutăm şiretlicuri, încât să ne strecurăm pe lângă lege, ori să primim toţi, ori nici unul, pentru că nimeni nu este mai presus de lege, conform Constituţiei. În situaţia aceasta să se aplice principiul contributivităţii, şi atunci toată lumea ar munci. Astfel, cu cât contribui, cu atât ai pensia mai mare, şi nimeni nu înşală statul. Noi, primarii nu am cerut pensii speciale, vrem un calcul corect al contributivităţii noastre la pensiile de stat.

Impact real: La o rectificare bugetară aveţi speranţe?

Lucian Antonie: Va fi cu siguranţă o rectificare. Mai mult, se anunţă că ar fi o rectificare pozitivă. Consiliul Judeţean ne-a solicitat sumele necesare pentru acoperirea arieratelor, pentru cofinanţări, chiar şi sumele necesare conform Ordonanţei 144, unde avem nevoie de 30 de miliarde de lei.

Impact real: Cum caracterizaţi relaţiile care leagă comună Tetoiu de autorităţile publice judeţene?

Lucian Antonie: Sumele au fost echilibrate, adică au fost alocate corect. Conducerea Consiliului Judeţean nu a ţinut cont că la Tetoiu primarul are o altă culoare politică. Sunt mulţumit de colaborarea şi sprijinul Consiliului Judeţean, mai ales că avem şi promisiuni că drumul judeţean se va asfalta.

Pe acest drum se fac plombări care sunt și ele binevenite. Cu toţii vedem că în tot judeţul se fac asfaltări masive. Din discuţiile purtate cu preşedintele Consiliului Judeţean am aflat că drumul judeţean 676 va fi asfaltat pe o lungime de 40 de kilometri, începând din localitatea Lăpuşata – Roşiile – Tetoiu – Bălceşti. Drumul tranzitează localitatea Tetoiu pe o lungime de 15 kilometri. În localitate mai este un drum judeţean, DJ 676 G, pe o lungime de 6 kilometri, drumul în prezent este drum de pământ, dar va fi asfaltat pe o lungime de 2 kilometri, iar restul se va pietrui.

Impact real: Cât de extinsă este rețeaua de apă şi canalizare din comună, și cât de folosită de locuitori este ea?

Lucian Antonie: Avem apă şi canalizare şi se lucrează la extinderea reţelelor. Sistemul îl vom preda în vederea administrării la Apavil. În acest sens s-au făcut toate demersurile. După predarea sistemului se vor face si branşările la reţea.

Impact real: Care sunt problemele comunităţii, pe care le întâmpinaţi în demararea proiectelor propuse?

Lucian Antonie: Sunt foarte supărat pe Consiliul Local, majoritatea consilierilor, chiar și cei liberali sunt împotriva oricărui progres în localitate. Nu am susţinere în Consiliul Local, iar ei pun umărul la regresul comunei. De partea mea am doar trei consilieri din unsprezece, opt sunt contra mea. Ba nu vor să voteze una, ba nu vor să voteze alta. Şi anul acesta, consilierii locali au aprobat doar jumătate din suma propusă pentru excursia copiilor. Adică, în loc să plece patru autocare cu copii, plecă în excursie numai două. Este foarte greu să selectezi copii care plecă în excursie şi nu este corect, fiindcă şi copilul necăjit vrea să meargă într-o excursie. Este trist fiindcă, prin departajările care s-au făcut, copiii cei mai amărâţi vor sta acasă. Ei nu au posibilitatea nici anul acesta să meargă într-o excursie pentru că domnii consilieri nu au fost de acord.

Impact real: Veţi mai candida pentru un nou mandat de primar ?

Lucian Antonie: Dacă nu aveam Consiliul Local împotriva proiectelor mele puteam să rezolv mult mai multe probleme în localitate. În loc să mă ocup de proiecte trebuie să ţin piept şi reclamaţiilor venite din partea unor consilieri. Aşa este situația cu domnul consilier Matei Ioan, care, culmea, este şi liberal. Cu toate acestea, am reuşit să conving Bucureştiul să ne aloce fonduri pentru proiecte importante în localitate, dar nu reuşesc să-i conving pe consilieri să fie de acord cu demararea lucrărilor, fiind pus în situaţia de a returna banii. Dar, una peste alta, în primul mandat am atras fonduri pentru reţeaua de apă şi canalizare unde ni s-au alocat 80 de miliarde de lei, iar în acest mandat 140 de miliarde de lei vechi. Prin urmare, în cele două mandate s-au atras în localitate peste 260 de miliarde de lei vechi. În această sumă includ şi achiziţionarea unui buldoexcavator. Normele europene privind poluarea au impus producătorilor de utilaje să modifice linia de fabricaţie şi să producă cutii de viteze şi motoare nepoluante, în parametrii impuşi de Uniunea Europeană. Astfel, s-a întârziat cu 60 de zile producţia, dar trebuie, cât de curând să vină buldoexcavatorul şi la noi, la Tetoiu. Grupul de acțiune locală din care facem parte este singura posibilitate de accesare a fondurilor europene.

Impact real: Ce doriţi să le transmiteţi cetăţenilor localităţii Tetoiu?Impact real: Cetăţenii ştiu că se pot baza pe mine în orice problemă care poate fi rezolvată legal

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...