Timp de zece zile, taberele de teatru și pictură vor face din orașul Călimănești capitala culturală a județului

 Breaking News

Timp de zece zile, taberele de teatru și pictură vor face din orașul Călimănești capitala culturală a județului

Timp de zece zile, taberele de teatru și pictură vor face din orașul Călimănești capitala culturală a județului
iulie 10
07:51 2019

În perioada 13-23 Iulie, 2019, Primăria orașului Călimănești organizează în colaborare cu Fundația Act.or.Art,  București,  Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, Ed. a XI-a și în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea,Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, Ed. a XIII-a,  manifestări culturale menite a promova  potențialul cultural al orașului Călimănești.

Festivitatea de deschidere oficială a acestorava avea loc Sâmbătă, 13 iulie 2019, ora17:00 pe terasa Hotelului Central din Călimănești,   în cadrul careia veți cunoaște participanții de anul acesta la cele două manifestări și veți putea admira creații artistice realizate în cele 12 ediții anterioare ale taberei de pictură în cadrul expoziției ”Semne identitare”.

Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu” de anul acesta, organizată sub coordonarea Prof. Univ. Emerit, Dr. Florin Zamfirescu și a Lect. Univ., Dr. Ștefana Samfira, reunește  masteranzi și studenți  ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică – I.L. Caragiale București.

     Proiect inițiat în anul 2009 din dorința maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activității culturale locale, ediția din acest an a Taberei de teatru cuprinde activități dedicate publicului, invitându-l să participe la atelierele de dezvoltare personală, atelierele de dans, concursurile de dans, karaoke,recitare etc.

          De asemenea, studenții la teatru și actorii masteranzi participanți în tabără, vor urca pe scena Teatrului de Vară din Parcul Central Călimănești, evoluând în spectacole derecitare, dar mai ales, spectacolede teatru.Ediția din acest an a Taberei de teatru se va încheia cu premera piesei ”AUDIȚIA”, de Alexandr Galin, în regia Ștefanei Samfira, spectacol programat  în data de 23 iulie 2019,ora 18:00,  în Sala de Conferințe a hotelului Cozia.

          Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, eveniment inițiat în anul 2007,  a devenit  o tradiție și o emblemă pentru activitatea cultural-artistică a orașului, în cadrul căreia se organizează ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiștilor, contribuind la dezvoltarea creativității și stimularea interesului pentru artă.

          Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea D-lui Gheorghe Dican- Președinte U.A.P., filiala Vâlcea, 9 personalități artistice din România: Letiția Oprișan, Mara Diaconu, Cristina Bacicu Botez, Rodica Gheorghinoiu, Monica Turcu, Rodica Tarța, Adrian Tarța, Marin Răducu și studentaUniversității Naționale de Arte București, Facultatea de Arte Decorative, Laura Stoian.

          Creațiile  atistice, realizate pe parcursul taberei,le veți putea admira în cadrul expoziției finalecare va avea loc Marți, 23 Iulie 2019, ora 16:00, în holul hotelului Cozia.

           Vă invităm să participați la desfășurarea acestor activități.

PRIMAR,

Dr. FLORINEL CONSTANTINESCU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...