Proiecte noi la Berislăveşti. Asfaltări de drumuri şi construirea unui pod, prin Fondul Naţional de Investiţii

 Breaking News
  • No posts were found

Proiecte noi la Berislăveşti. Asfaltări de drumuri şi construirea unui pod, prin Fondul Naţional de Investiţii

Proiecte noi la Berislăveşti. Asfaltări de drumuri şi construirea unui pod, prin Fondul Naţional de Investiţii
iulie 13
09:36 2019

La Berislăveşti, se lucrează intens la modernizarea drumurilor comunale. Două proiecte în valoare de aproximativ 3 milioane de euro se află în plină desfăşurare, care, odată finalizate, vor crea oportunităţi de atragere a investitorilor, cât şi o creştere a nivelului de trăi pentru comunitate. Proiecte vechi, dar şi proiecte noi pentru comună, se vor realiza în următoarea perioadă. Toate adunate, vor crea o infrastructură modernă în localitate: „În urmă cu două săptămâni am fost la Bucureşti şi am depus un nou proiect care cuprinde asfaltarea a 3,7 km de drumuri comunale şi construcţia unui pod, la Rădăcineşti, în punctul Lotreni. În prezent, cetăţenii trec prin apă şi de fiecare dată când plouă abundent, apa rupe malul şi izolează pur şi simplu acea zonă. Proiectul l-am depus pe Fondul Naţional de Investiţii, un program care s-a deschis de curând şi este un fel de împrumut cu o rambursare timp de 20 de ani. Nu ne-am avântat foarte mult, proiectele nu au o valoare foarte mare, pentru că nu vreau nici să îndatorez primăria, ca pe viitor, cel care vine după mine primar, eu sau altcineva, să fie împovărat de acest proiect şi să nu mai poată face nimic în localitate. Este un proiect nou pe care dorim să-l implementăm, în următoarea perioadă, în localitate. În rest, celelalte proiecte sunt în grafic, puţin întârziate de fenomenele meteorologice din ultima perioadă, însă nu sunt probleme în ceea ce priveşte termenul de finalizare, poate doar o lună sau două întârziere. Cel de pe fonduri guvernamentale, care cuprinde asfaltarea a 21 de uliţe, are un procent de execuţie de 25%, până în prezent. Celălalt, pe fonduri europene, este realizat în proporţie de 50%”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Nicolae Popescu.

Potenţialul turistic al comunei, valorificat prin modernizarea DJ 703 G

Proiectele pe infrastructura de drumuri nu sunt singurele din localitate. Administraţia locală mai are un proiect de construire a unei grădiniţe cu program prelungit, prin fonduri europene, precum şi reabilitarea, cu ajutorul Arhiepiscopiei Râmnicului, a Mănăstirii Berislăveşti. Pe lângă aceste proiecte demarate de administraţia locală, Consiliul Judeţean Vâlcea s-a implicat în dezvoltarea turistică a localităţii şi, în următoarea perioadă, DJ 703 G, numit şi „Drumul Domniţelor” va intra în reabilitare, cu fonduri europene. Acest proiect propune modernizarea drumului judeţean 703G, în lungime de 12,65 kilometri, care porneşte din localitatea Jiblea Veche, traversează comunele Sălătrucel şi Berislăveşti, până la limită cu judeţul Argeş şi continuă apoi în judeţul Argeş, până la intersecţia cu DJ 703H, în localitatea Şuici, zonă unde este prevăzută realizarea tronsonului de autostradă A1 Piteşti – Sibiu, care va avea ca efect dezvoltarea turismului din zonă.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...