Taberele de teatru şi pictură, eveniment cultural cu tradiţie la Călimăneşti

 Breaking News

Taberele de teatru şi pictură, eveniment cultural cu tradiţie la Călimăneşti

Taberele de teatru şi pictură, eveniment cultural cu tradiţie la Călimăneşti
iulie 13
16:20 2019

Pe 13 iulie 2018, s-a dat startul unui eveniment cultural devenit deja o tradiție pentru orașul Călimănești. Timp de zece zile, în perioada 13 iulie- 23 iulie 2018, taberele de teatru și pictură vor face din orașul-stațiune capitala culturală a județului.

Deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediție a Taberei Naționale de Teatru” Florin Zamfirescu” și a celei de-a XIII-a ediție a Taberei de Arte Vizuale” Vlaicu Ionescu”, a avut loc sâmbătă, 13 iulie, 2018 pe terasa Hotelului Central din Călimănești,  în cadrul căreia cei interesați au cunoscut participanții de anul acesta la cele două manifestări și au putut admira creații artistice realizate în cele 12 ediții anterioare ale taberei de pictură: „Anul trecut, oraşul Călimăneşti a celebrat a 50-a ediţie a „Cântecelor Oltului”, iar anul acesta a XI-a ediţie, respectiv a XIII-a, a taberelor de teatru şi pictura, ceea ce arată faptul că noi, cei din Călimăneşti, suntem iubitori de artă, de frumos, ne place să ne implicăm, să dăm tot ce avem mai bun, pentru că şi în viitor, să oferim urmaşilor noştri aceste exemple minunate. Suntem un oraş cu trei localităţi pe stânga, trei pe dreapta, un echilibru total. Probabil acest echilibru pe care l-au îmbrăţişat şi oamenii din Călimăneşti, iubitori ai istoriei locului, dar şi iubitori de frumos, adică de artă”, a declarat, în deschiderea evenimentului, primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

De 11 ani, actorul Florin Zamfirescu anima publicul din Călimăneşti cu spectacole de teatru: „Noi avem o artă efemeră, care se duce ca fluturele la lampa”

 În fiecare an, Tabăra Națională de Teatru” Florin Zamfirescu”  , organizată sub coordonarea actorului Florin Zamfirescu și al Ștefanei Samfira, cu participarea coregrafei  Adina Cezar, reunește  studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică – I.L. Caragiale București. Proiect inițiat în anul 2009 din dorința maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activității culturale locale, ediția din acest an a Taberei de teatru cuprinde activități dedicate publicului, invitându-l să participe la atelierele de dezvoltare personală, atelierele de dans, concursul de dans și recitare. Iubitorii de muzică, dans și poezie sunt așteptați, astfel,   să-şi pună în valoare talentul. De asemenea, studenții la teatru și actorii masteranzi participanți în tabără, vor urca pe scena Teatrului de Vară din Parcul Central Călimănești, evoluând în spectacole de recitare și vorbire,   spectacole de mișcare scenică și, nu în ultimul rând, spectacole de teatru: „Tabăra de pictură este privilegiata, apa trece, pietrele rămân, adică picturile rămân, însă la teatru este altfel, dacă nu eşti acum să mă vezi, ai pierdut. Noi avem o artă efemeră, care se duce ca fluturele la lampa, o artă care piere”, a spus maestrul Florin Zamfirescu, în deschiderea evenimentului.

Zeci de picturi rămân în patrimoniul cultural al oraşului Călimăneşti

Tabăra de Arte Vizuale” Vlaicu Ionescu”, eveniment inițiat în anul 2007,   a devenit  o tradiție și o emblemă pentru activitatea cultural artistică a orașului, în cadrul căreia se organizează ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiștilor, contribuind la dezvoltarea creativității și stimularea interesului pentru artă. Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea lui Gheorghe Dican- Președinte U.A.P., filiala Vâlcea, 10 personalități artistice din România, ale căror creații artistice, realizate pe parcursul taberei, vor putea fi admirate în cadrul expoziției finale, care va avea loc pe 23 iulie 2018, ora 18:00, pe Terasa Hotelului Central. Până în prezent, 250 de tablouri au fost lăsate în patrimoniul cultural al oraşului Călimăneşti, urmând ca acestea să fie expuse într-o expoziţie de pictură care va fi amenajata în Casa de Cultura „Florin Zamfirescu”, după finalizarea lucrărilor de modernizare. 

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...