S-a deblocat situaţia privind construcţia Centrului de Management al Deşeurilor de la Roeşti. Urmează licitaţia şi construcţia obiectivului

 Breaking News

S-a deblocat situaţia privind construcţia Centrului de Management al Deşeurilor de la Roeşti. Urmează licitaţia şi construcţia obiectivului

S-a deblocat situaţia privind construcţia Centrului de Management al Deşeurilor de la Roeşti. Urmează licitaţia şi construcţia obiectivului
iulie 18
07:49 2019

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat pe17 iulie 2019, contractul pentru Actualizarea documentaţiei tehnico-economice Studiu de fezabilitate (SF) „Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vâlcea”, parte a Proiectului major „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vâlcea” a cărui primă fază a fost implementată prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013, Axa Prioritară 2.

„În sfârşit, am reuşit deblocarea situaţiei cu care se confrunta judeţul Vâlcea în realizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Roeşti, obiectiv vital în îndeplinirea ţintelor impuse României în domeniul gestionării deşeurilor. 
În urma actualizării, prin acest contract, a Studiului de fezabilitate, se va putea lansa procedura de achiziţie publică pentru realizarea ultimului obiectiv al proiectului major, respectiv Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Roeşti, care cuprinde un depozit ecologic, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică.
Actualizarea studiului de fezabilitate a fost identificată ca problemă reală, în anul 2016, când alunecările de teren din comuna Roeşti au făcut imposibilă elaborarea proiectului tehnic pentru depozitul ecologic utilizând datele rezultate din studiile de teren efectuate în perioada 2007 – 2013, studii ce au stat la baza contractului de finanţare a proiectului semnat în noiembrie 2013.
Neputând să continuăm implementarea proiectului aşa cum se stabilise iniţial, am fost nevoiţi să facem nenumărate demersuri la Autoritatea de management a programului de finanţare, pentru a ne fi acceptată modificarea indicatorilor din studiul de fezabilitate şi încadrarea costurilor în categoria cheltuielilor eligibile. 
După ce solicitările noastre au fost acceptate, am putut lansa achiziţia publică a serviciilor pentru care am semnat astăzi acest contract”. – Constantin Rădulescu, Preşedinte CJ Vâlcea.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...