Acces la reţeaua de apă şi canalizare pentru toţi locuitorii comunei Dănicei

 Breaking News

Acces la reţeaua de apă şi canalizare pentru toţi locuitorii comunei Dănicei

Acces la reţeaua de apă şi canalizare pentru toţi locuitorii comunei Dănicei
august 12
05:30 2019

Claudia Şchiopu

În prezent se derulează în localitatea Dănicei lucrările de extindere privind sistemul de canalizare. Proiectul cuprinde introducerea reţelei pe o lungime de 22 de kilometri, cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării. Primarul declară că lucrările proiectului sunt realizate până în prezent pe o lungime de 5 kilometri. În localitate ar mai fi nevoie de extinderi privind reţeaua de canalizare pentru satele: Ceretu şi Dealul Scheiului, în total aproximativ 14 kilometri: „După finalizarea acestui proiect de înfiinţare a reţelei de canalizare pe o lungime de 22 de kilometri voi identifica fonduri şi pentru introducerea reţelei în restul satelor. Avem apă în procent de 90%. Îmi doresc ca fiecare gospodărie din localitate să aibă apă la robinet. Mai sunt câteva gospodării izolate pentru care avem în plan extinderea reţelei şi în aceste zone. În total sunt aproximativ 35 de gospodării pentru care trebuie să extindem reţeaua de apă. Alimentarea cu apă şi canalizarea reprezintă o investiţie în infrastructura de bază a oricărei comunităţi. Consider că aceste utilităţi sunt extrem de necesare şi contribuie la creşterea calităţii vieţii locuitorilor din localitatea noastră”, a precizat primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci.

Investiţii importante derulate la Dănicei de primarul Pirneci

Localitatea Dănicei are 2170 de locuitori, este formată din 13 sate, este întinsă şi are o reţea de drumuri care însumează peste 110 kilometri. Astfel, primordial pentru conducerea primăriei au fost modernizarea drumurilor comunale. Primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci, afirmă că în cele patru mandate au fost atrase fonduri pentru cinci proiecte majore în vederea asfaltării drumurilor comunale. Fonduri destul de semnificative au fost şi pentru înfiinţarea reţelei de apă pe o lungime de 40 de kilometri, proiect care s-a desfăşurat în primul mandat, apoi pentru reţeaua de canalizare, o bază sportivă şi, nu în ultimul rând, pentru modernizarea şcolilor: „Lăsând modestia la o parte, pot să spun că localitatea Dănicei se află printre primele comune din judeţ care a atras cele mai multe fonduri guvernamentale. Nu a existat mandat să nu fac ceva în localitate. La toate aceste obiective realizate cu bani guvernamentali adaug şi fondurile alocate pentru situaţii de urgenţă, bani care au venit întotdeauna şi la timpul potrivit”, afirmă primarul Dumitru Pirneci.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...