Colaborarea dintre Primăria Nicolae Bălcescu şi conducerea Consiliului Judeţean este una foarte bună

 Breaking News

Colaborarea dintre Primăria Nicolae Bălcescu şi conducerea Consiliului Judeţean este una foarte bună

august 12
12:00 2019

Claudia Şchiopu

Localitatea Nicolae Bălcescu este străbătută de două drumuri judeţene, drumuri care, în cel mai scurt timp, vor deveni adevărate drumuri europene.

În vara acestui an s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean 678A, care porneşte de la Tătărani-Băbeni, tranzitează comunele Mihăeşti, Galicea, Nicolae Bălcescu şi face legătura cu comuna Milcoiu, până în DN 7. Prezent la semnarea ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DJ 678A, primarul comunei Nicolae Bălcescu şi-a exprimat bucuria că, într-un final, acest tronson va fi reabilitat, arătându-se totodată sigur că o dată ce va fi rezolvată problema drumului, întreaga zonă va cunoaşte un adevărat avânt. Primarul Constantin Oprea susţine că preşedintele Consiliului Judeţean a găsit soluţii în vederea finanţării şi pentru modernizarea celui de-al doilea tronson de drum judeţean, DJ 678D, care tranzitează localitatea Nicolae Bălcescu: „Colaborarea primăriei cu Consiliului Judeţean este una foarte bună. Ca dovadă, în prezent se lucrează la asfaltarea drumul judeţean 678 A cu bani europeni. În cadrul acestui proiect sunt incluse şi lucrările de modernizare a podeţelor şi a intrărilor la proprietăţi. Localitatea va avea adevărate drumuri europene, şi asta datorită conducerii Consiliului Judeţean. În localitate inclusiv drumul judeţean 678D s-a asfaltat într-un procent destul de mare. A mai rămas de asfaltat o porţiune mică, în satul Dosul Râului, pe o lungime de 9 kilometri. Este ceva fantastic, oamenilor nu le vine să creadă, şi asta pentru că acest drum nu de mult era drum de pământ, nu se putea sta în curte din cauza prafului care se ridica până la cer, era imposibil să laşi geamurile deschise sau să ţii rufele pe sârmă, iar când ploua se mergea în cizme de cauciuc”, afirmă primarul Constantin Oprea.

Un mandat bun şi plin de realizări

Constantin Oprea spune că şi acest mandat este unul bun din punct de vedere al investiţiilor. Administraţia locală are proiecte cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării, dar şi investiţii cu bani europeni atraşi prin POR şi AFIR. Prin Compania Naţională de Investiţii s-au finalizat lucrările de modernizare a căminului cultural din centrul localităţii, iar reabilitarea căminului cultural din satul Valea Viei – Stoiceni se va face cu bani europeni prin AFIR, Măsura 7.6. Cu bani guvernamentali vor începe lucrările pentru construirea unui pod, a unei punţi pietonale şi a patru podeţe, şi se lucrează la extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare: „Lucrările de extindere a reţelei de apă sunt realizate în procent de 95%, iar canalizarea în procent de 65%. Am urgentat lucrările acestui proiect fiindcă o mare parte au fost pe drumul judeţean 678A, fiind astfel nevoit să înaintăm lucrările ca să dăm drumul la reabilitarea drumului judeţean. Prin POR am semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea primăriei, iar lucrările vor începe cât se poate de repede, deoarece clădirea are nevoie urgentă de reabilitare. Prin FLAG, cu fonduri europene, am scos la licitaţie

proiectul privind modernizarea parcul din faţa căminului cultural din centrul localităţii, unde se va amenaja inclusiv un iaz. Pe lângă aceste investiţii, pentru care s-au semnat contractele de finanţare, mai avem proiecte în vederea asfaltării drumurilor comunale, unul pe o lungime de 6 kilometri şi altul pe o lungime de 9 kilometri. Asfaltarea drumurilor comunale este punctul sensibil al nostru, încercăm să scădem din cei 200 de kilometri însumaţi pe care-i are localitatea. Caut oportunităţi de finanţare şi pentru introducerea gazului natural în localitate. În acest sens ne-am asociat cu localităţile Milcoiu şi Goleşti”, ne-a declarat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea.

Constantin Oprea aşteaptă o rectificare bugetară pozitivă

Constantin Oprea aşteptă rectificarea bugetară cu sufletul la gură, şi asta pentru a putea acoperi până la finele anului capitolul privind cheltuielile de salarizare ale persoanelor cu handicap şi asistaţilor personali ai acestora. Problemele s-ar putea opri aici dacă la primărie nu s-ar mai înregistra noi dosare pentru care primăria trebuie sa aloce fonduri pentru acoperirea cheltuielilor privind asistenţa socială: „Aştept rectificarea bugetară, fiindcă avem nevoie de fonduri pentru a acoperi cheltuielile privind asistenţa socială. La acest capitol suntem deficitari, şi asta fiindcă, pe lângă persoanele înregistrare la începutului anului, în fiecare lună, la primărie îşi depun dosarele noi asistaţi social, persoane cu handicap, iar pentru noi este o problemă, deoarece nu putem estima câţi vor mai apărea până la finele anului”, spune primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...