Ion Vlădulescu: „Comuna Budeşti va capăta o nouă înfăţişare. Numai anul acesta avem proiecte de peste 3 milioane de euro”

 Breaking News

Ion Vlădulescu: „Comuna Budeşti va capăta o nouă înfăţişare. Numai anul acesta avem proiecte de peste 3 milioane de euro”

Ion Vlădulescu: „Comuna Budeşti va capăta o nouă înfăţişare. Numai anul acesta avem proiecte de peste 3 milioane de euro”
august 18
17:33 2019

Primarul localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu, a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii pe care o administrează, precum şi planurile de viitor pentru dezvoltarea infrastructurii. Ce noutăţi are despre proiectul privind introducerea reţelei de gaze naturale, dacă se resimte lipsa forţei de muncă pe platforma industrială de la Budeşti, dar şi care sunt priorităţile în materie de proiecte, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Care este stadiul proiectelor aflate în derulare pe raza localităţii Budeşti?

Ion Vlădulescu: Avem şantiere în toată comună. În prezent se lucrează la construcţia podului peste pârâul Sâmnic din Androneşti, la rigolele de pe drumul din zona Androneşti, se lucrează la grădiniţă Budeşti. Totodată, suntem în procedura de licitaţie pentru începerea lucrărilor la extindere, modernizare şi dotare a Şcolii Budeşti. Se mai lucrează la un drum din satul Rudă şi la trei drumuri din satul Barză. Cel mai important, se lucrează la drumul care face legătura între DJ 678 şi DN 67, acea rută ocolitoare care va face legătura cu municipiul Râmnicu Vâlcea. Drumul are o distanţă de 3,5 km şi se va realiza cu fonduri de la Guvern. Sunt bucuros că am început toate aceste investiţii şi vom mai începe şi altele. Anul acesta mi-am propus să demarăm 18 investiţii. Numai pentru anul acesta, cu fonduri locale, guvernamentale şi europene avem proiecte în valoare de peste 3 milioane de euro. S-au mai făcut investiţii şi în anii anteriori, sper să obţinem finanţări în continuare şi să reuşesc să dezvolt localitatea aşa cum le-am promis cetăţenilor şi aşa cum mi-am promis mie, până la urmă, ca o să o dezvolt. Veţi vedea că, în următorii ani, localitatea Budeşti va capăta o nouă înfăţişare.

Impact real: Ce noutăţi ne aduceţi despre reţeaua de gaze naturale, o investiţie aşteptată cu sufletul la gura de localnici, dar şi de investitori?

Ion Vlădulescu: Cu siguranţă vom primi finanţare şi pentru alimentarea cu gaze, prin Fondul Naţional de Investiţii vom demara procedura de licitaţie până la sfârşitul anului, dacă nu, o să recurgem cu siguranţă la un credit, în aşa fel încât să rezolvăm şi această problemă pentru localitate. Mi-aş dori să văd primii metri, primii paşi anul acesta. Nu va fi în prima etapă pentru toată localitatea, dar vom începe primii 15 km şi ulterior vom face extinderile. Avem studiul de fezabilitate pregătit, dacă până la sfârşitul anului nu primim finanţare, iau în calcul contractarea unui credit.

Impact real: Mai puţin de un an până la următoarele alegeri. Trăgând linie, sunteţi mulţumit de realizări?

Ion Vlădulescu: A fost un mandat bun, plin de muncă, cu începerea unor noi investiţii care se vor încheia, în mare parte, până la finalul mandatului. Anul viitor va fi o nouă etapă, pentru noi proiecte. Vom avea un nou pachet de investiţii şi aşa îmi doresc să fie mulţi ani de acum înainte. Cu prioritate, investiţiile vor fi în infrastructura, însă nu neglijam sportul sau recreerea, vor fi şi asemenea spaţii la nivelul localităţii, însă după ce vor termina cu partea de infrastructură. Eu m-am gândit şi la o localitate altfel, însă trebuie să facem lucrurile etapizat.

Impact real: O comună într-o continuă dezvoltare, invidiată de majoritatea administraţiilor locale din judeţ. Care este cheia succesului?

Ion Vlădulescu: Într-adevăr, comună Budeşti este într-o continuă dezvoltare. Aceasta comună, din punctul meu de vedere beneficiază de o administraţie aşa cum trebuie să fie şi acest lucru îmi doresc în continuare. O administraţie eficienţa este cheia dezvoltării, şi consider că, în acest moment, localitatea este pe mâini bune şi am oameni în echipa pregătiţi în aşa fel încât să punem duce la bun sfârşit orice investiţie pe care ne-o dorim şi munca mea de primar de a atrage investitori, de a aduce fonduri în localitate pentru o dezvoltare cât mai rapidă. Locuitorii din Budeşti au trecut la o altă etapă, îşi doresc lucrări rapide şi bine făcute şi acest lucru se întâmplă în prezent. Consider că eu, prin munca pe care am desfăşurat-o în localitate din 2006 şi până în prezent cunosc toate problemele oamenilor, atât pentru domeniul de infrastructură, cât şi pe alte capitole şi fac tot ce îmi stă în putinţă să le rezolv.

Impact real: Un mandat în opoziţie. Aţi fost „faultat” în cei trei ani de către administraţia judeţeană?

Ion Vlădulescu: Pot să spun că am reuşit, în toţi aceşti ani, să atrag fonduri europene, am atras fonduri guvernamentale şi chiar am primit, nu am avut niciun fel de obstacole şi chiar mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu pentru sprijinul acordat. Am spus-o mereu, le mulţumesc şi tuturor parlamentarilor vâlceni indiferent de culoarea politică, care m-au sprijinit şi care au înţeles ce vreau să fac din această localitate. Pot spune că m-au sprijinit în mod real şi le mulţumesc pentru acest lucru.

Impact real: Lipsa forţei de muncă este o problemă naţională. Se resimte acest lucru şi pe platforma industrială Budeşti?

Ion Vlădulescu: Înainte de a vă spune lucrul acesta, vă spun că şi primăria Budeşti, chiar dacă este o comună în dezvoltare, dezvoltată şi cu un buget bun, întâmpina probleme cu banii de la buget şi acest lucru este cauzat de transferul cheltuielilor cu asistenta socială. Avem o obligaţie către cetăţeni care s-a pus pe umerii noştri şi nu aer fi trebuit să se întâmple acest lucru. La nivelul comunei Budeşti, aceasta măsura ne afectează bugetul cu aproape 40 de miliarde lei vechi, lucru care nu este normal. Cu acest bani aş fi putut realiza mult mai multe investiţii în localitate. Sper să se reglementeze la următoarea rectificare bugetară, pentru că, dacă se merge în continuare aşa, chiar şi eu, comună Budeşti, vom intra în imposibilitatea de plată a salariilor şi a cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului. Dacă noi intrăm, înseamnă că tot judeţul Vâlcea va intra în colaps financiar. În ceea ce priveşte locurile de muncă, pot spune că firmele de la nivelul localităţii se confrunta cu această problemă a lipsei de forţă de muncă. Din punctul meu de vedere, trebuie să se întoarcă romanii acasă, pentru că sunt locuri de muncă, unele dintre ele chiar bine plătite. La capitolul asistenta socială pe Legea 416 nu aveam nicio persoană şi nici nu va fi, atâta timp cât exista locuri de muncă în localitate.

Impact real: Când va prinde contur Proiectul privind construirea unui aerodrom la Budeşti?

Ionel Vlădulescu: Suntem la primii paşi în ceea ce priveşte acest proiect. Însă, proiectul este unul real, în acest moment suntem în faza de întocmire a documentaţiei şi a primirii avizelor necesare. Mai durează până când vor începe lucrările, dar eu zic că în acest moment exista interes pentru o astfel de investiţie şi mai mult ca sigur cred că se va şi finaliza. Proiectul este în colaborare cu Consiliul Judeţean şi prevede amenajarea a 7 hectare din suprafaţa izlazului, cu pistă pe iarba de 900 metri lungime pe care vor decola avioane uşoare. Va fi o pistă heliport pentru elicoptere şi elicoptere smurd. Încercam să dezvoltăm localitatea şi din acest punct de vedere, fiind aproape de municipiu cu siguranţă va fi folosit de oameni de afaceri şi persoane care deţin astfel de aparate de zbor.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...