Constantin Bărzăgeanu: „Comuna Mihăeşti este în plină dezvoltare”

 Breaking News

Constantin Bărzăgeanu: „Comuna Mihăeşti este în plină dezvoltare”

Constantin Bărzăgeanu: „Comuna Mihăeşti este în plină dezvoltare”
august 19
10:20 2019

Primarul localităţii Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat proiectele implementate în localitate. În ce stadiu sunt proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării, dar şi în ce zone ale localităţii se vor realiza extinderi ale reţelei de gaze, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Care este stadiul proiectelor cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării ?

Constantin Bărzăgeanu: Avem proiectul de construire a dispensarului la care se lucrează, va fi un adevărat Centrul medical, care va oferi atât medicilor, cât şi pacienţilor condiţii la standarde europene. Dispensarul va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Tot cu bani guvernamentali s-a finalizat asfaltarea drumurilor comunale în satele Mihăeşti şi Arsanca, pe o lungime de 3 kilometri. La Ministerul Dezvoltării sunt depuse proiecte în vederea finanţării, unul pentru modernizarea iluminatul public şi două proiecte care prevăd extinderea a două şcoli din localitate. Avem aceste proiecte de extindere a şcolilor pentru că există un proiect guvernamental care se va pune în aplicare din anul 2020, şi care prevede înlocuirea programului laptele şi cornul cu programul de acordare a unei mese calde pentru elevi. Prin urmare, aceste spaţii pe care le vom face la şcoli vor fi amenajate pentru servirea meselor calde pentru elevi.

Impact real: Atragerea fondurilor europene este o prioritate pentru Primărie?

Constantin Bărzăgeanu: Pentru că ne-am pliat condiţiilor impuse în programele europene de finanţare am reuşit sa atragem fonduri. La acest proiect, demarat pe Măsura 7.2, prin AFIR Craiova avem o restanţă. Am fost nevoiţi să oprim lucrările de asfaltare fiindcă s-a introdus, pe acest tronson reţeaua de apă şi conducta de gaze naturale. În prezent avem 22 de extinderi de reţea de gaze naturale, care au o valoare de 40 de miliarde de lei vechi, însumând peste 20 de kilometri de reţea. Lucrările se execută în prezent în localitate. Acest proiect este depus în vederea finanţării şi la Fondul Suveran de Investiţii. Cetăţenii care vor să se branşeze la reţeaua de gaze plătesc o taxa la primărie de 600 de lei, iar la Distrigaz aproximativ 1750 de lei, restul costurilor fiind individuale.

Impact real: Bugetul de anul acesta suportă şi mici investiţii?

Constantin Bărzăgeanu: Avem un drum care face legătura din punctul „Cimitirul Eroilor”, pe care îl vom asfalta cu bani din bugetul local. Tot din bugetul local avem în plan construirea sensului giratoriu pe care am stabilit să-l realizăm din vara acestui an. În satul Govora Sat se lucrează la introducerea reţelei de apă naturală. Lucrarea este pe ultima sută de metri, s-a construit staţia de pompare şi, tot în acest timp, se fac şi branşările. Prin urmare, cu această lucrare închidem tot ce înseamnă capitolul apă în localitatea Mihăeşti. Despre reţeaua de canalizare pot să spun doar că proiectul este inclus în masterplanul judeţului. Am înţeles că s-a scos la licitaţie partea de proiectare şi executare.

Impact real: Ce proiecte derulează Consiliul Judeţean în prezent, în localitatea Mihăeşti?

Constantin Bărzăgeanu: S-a semnat contractul de achiziţie publică de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Modernizare DJ 678 A. Drumul porneşte din DN 64, de la Tătărani, parcurge comunele Mihăeşti şi anume satul Munteni, Galicea, Nicolae Bălcescu şi Milcoiu, unde se intersectează cu DN 7 (E81), inclusiv podul de fier va fi modernizat. Acest drum judeţean, pe care nu a mai fost turnat covor asfaltic din anul 1972 reprezintă cea mai scurtă cale de acces la Reţeaua transeuropeană de transport TEN-T Core E81 (DN7).

Avem, de asemenea, un alt drum judeţean referitor la care conducerea Consiliului Judeţean ne-a făgăduit că va intra în reabilitare. Consiliul Judeţean a luat în calcul şi asfaltarea drumului judeţean care porneşte din dreptul Mănăstirii Govora. În prezent se lucrează la asfaltarea drumului judeţean care duce spre Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti. În această zonă se află binecunoscutul domeniu al Brătienilor, care includea un frumos parc dendrologic, două lacuri cu nuferi şi exista aici un frumos palat brâncovenesc, care a aparţinut marelui om politic Vintilă Brătianu. Consiliul Judeţean a avut în proiect inclusiv toaletarea parcului, dar şi curăţarea unuia dintre cele mai frumoase lacuri cu nuferi din România, însă, fiindcă lacul este protejat de lege, nu s-a putut interveni.

Impact real: Câţi kilometri de asfalt s-au turnat anul acesta în localitate?

Constantin Bărzăgeanu: În primul mandat am reuşit sa atrag fonduri pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 10 kilometri. În acest mandat s-au accesat fonduri europene pentru modernizare drumurilor comunale. Astfel, printr-un un proiect cu bani alocaţi pe Măsura 7.2. prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), s-au asfaltat 7,7 kilometri. Valoarea proiectului a fost de un milion de euro şi vizează asfaltarea drumurilor comunale, dar şi amenajarea pe o lungime de 14 kilometri a rigolelor şi construirea de poduri şi podeţe de acces la gospodării, pe ambele laturi ale drumului. C bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării s-au asfaltat drumuri şi în satele Mihăeşti şi Arsanca, pe o lungime de trei kilometri. În localitatea Mihăeşti au mai rămas de asfaltat 17 kilometri de drumuri comunale şi finalizăm tot ceea ce înseamnă asfalt în comună.

Impact real: Cum gestionaţi problema gunoiului menajer în localitate?

Constantin Bărzăgeanu: În general, bine, dar se poate şi mai bine. I-am conştientizat, şi am reuşit să-i determin pe cetăţeni să îşi facă toţi contracte de strângere a gunoiului menajer. Oamenii au mai înţeles că nu trebuie să-l arunce pe malul râului. Preţul unui contract de ridicare a gunoiului menajer, de firma de salubrizare este de 9 lei. Nu s-a trecut încă la colectare selectivă, acum se fac demersurile. Lumea plăteşte, nu avem datorii la firma care prestează acest serviciu pe raza comunei. Urmează colectarea selectivă a gunoiului. Pentru asta vreau să găsesc metode. În primul rând voi achiziţiona recipiente pentru depunerea gunoi selectiv. La Mihăeşti oamenii sunt de bună-credinţă şi am încredere că vom reuşi şi acest lucru. 

Claudia Şchiopu f

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...