Şcolile din Cernişoara au nevoie de copii

 Breaking News

Şcolile din Cernişoara au nevoie de copii

Şcolile din Cernişoara au nevoie de copii
august 19
06:05 2019

Începând din anul şcolar următor se desfiinţează structura primară a şcolilor din satele Cernişoara şi Obârşia, din cauza lipsei elevilor. În locaţiile respective îşi vor desfăşura activitatea „grădinarii” din satele respective. S-a ajuns în situaţia de a se închide structura primară a celor două şcoli deoarece, în ultimii ani, numărul populaţiei şcolare a scăzut drastic. Primarul din Cernişoara spune că este regretabil că nu mai poate să păstreze şcolile, dar lipsa copiilor s-a resimţit acut în ultimii ani. Copiii din şcolile desfiinţate vor fi mutaţi la şcoala din centrul comunei: „Până anul acesta toate cele şase şcoli au funcţionat. Am prelungit cât s-a putut această situaţie, iar acum este inevitabilă. Este trist, fiindcă noi ne-am împotrivit închiderii acestor şcolii. Am dezaprobat întotdeauna ideea de a pune lacăt pe unităţile şcolare. Dintre cele şase şcoli aflate în localitate, toate au fost reabilitate şi modernizate. Copiii din localitate dispun astăzi de condiţii optime pentru desfăşurarea procesului educativ. În cele şase şcoli din comuna Cernişoara au învăţat anul trecut peste 340 de elevi. Practic, în fiecare sat al comunei aveam câte o şcoală şi, astfel, fiecare copil putea să meargă la unitatea de învăţământ din satul lui, aşa cum era odată. Şcolile au fost construite în fiecare sat de comunitatea satului respectiv. Sunt şcoli vechi, cu tradiţie care, de-a lungul anilor, au dat ţării numeroase personalităţi. Cu toate acestea, numărul tot mai mic de copii, sau plecarea în străinătate împreună cu părinţii a celor care frecventau şcoala sunt motivele care, din toamna acestui an, ne vor determina să închidem două şcoli”, a prezentat situaţia primarul localităţii Cernişoara, Mihai Ionescu şi viceprimarul Victor Manea.

Claudia Şchiopu �50E�ė�

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...