Pe „drumul cel mare al Loviştei” s-a realizat recepţia lucrărilor

 Breaking News

Pe „drumul cel mare al Loviştei” s-a realizat recepţia lucrărilor

Pe „drumul cel mare al Loviştei” s-a realizat recepţia lucrărilor
august 22
16:05 2019

Claudia Şchiopu

În Ţara Loviştei se poate pătrunde prin defileul Coziei vâlcene, prin Sălătrucul de la graniţa Argeşului, prin Boiţa Sibiului sau dinspre DN 7, trecând podul pe partea din stângă a Oltului pe un drum, care şerpuieşte pe la poalele munţilor, urmând cursul râului Băiaşu.

Pe „drumul cel mare al Loviştei”,  care duce spre înălţimea munţilor Făgăraş şi Cozia, care îi stau de strajă întregii aşezări, s-a realizat astăzi, 22 august, recepţia lucrărilor la obiectivul de investiții „Refacere DJ 703M Perișani – Cornet. Proiectul, în valoare de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, s-a realizat cu fonduri guvernamentale atrase de Consiliul Judeţean Vâlcea, cu ajutorul cărora s-au executat lucrări de stabilitate a drumului, ziduri de sprijin, amenajarea rigolelor, a gabioanelor, asfaltări și lucrări ample de protecție a versanţilor.  La recepţia lucrărilor, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, au fost prezenţi:  primarul localităţii Perişani, Ion Sandu, viceprimarul localităţii Racoviţa, reprezentantul constructorului şi deputatul Ovidiu Popa:  „Ne aflăm pe unul dintre cele mai frumoase drumuri ale judeţului Vâlcea, aş spune unul dintre cele mai frumoase din România. Drumul judeţean 703 M este un drum judeţean aflat în Ţara Loviştei. Alături de mine este primarul de la Perişani, Ion Sandu şi viceprimarul localităţii Racoviţa. Este și reprezentantul constructoruluim pentru că aici s-au realizat, într-o perioadă de un an, lucrări de o complexitate deosebită. Drumul este extrem de circulat, iar, atunci când sunt cantităţi însemnate de precipitaţii, albia pârâului devine un real pericol pentru platforma drumului. Este un drum pe care vom lucra în continuare, pentru că mai sunt probleme de rezolvat şi le vom rezolva. Discut destul de des cu primarii din această zonă. Foarte important este că, pentru aceste lucrări, de refacere a DJ 703M Perișani – Cornet, în punctele km 2+800, km 3+800, km 5+200, perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani”, a precizat  preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Lucrările executate asigură o circulație rutieră în deplină siguranţă

Prezent la eveniment, primarul localităţii Perişani, Ion Sandu, a apreciat că lucrările executate vor ajuta la siguranța circulației rutiere a cetăţenilor din Perişani. Până acum, la fiecare ploaie, zona drumului județean 703M Perișani – Cornet era în pericol de a deveni impracticabilă. Stâncile blocau frecvent drumul şi barau cursul apei. Primarul spune că, în tot acest timp, se intervenea cu lucrări de consolidare pe porţiuni mici: „Dintre  toţi cei prezenţi, nu ştie nimeni  cu ce greutăţi s-au confruntat cetăţenii din Perişani. În urmă cu mai mult de 20 de ani, au fost situaţii când drumul era total impracticabil, pentru că, la fiecare  viitură, zona devenea impracticabilă până la stânca de piatră care a fost îmbrăcată cu plasă prin această lucrare pentru protecţia circulaţiei. S-au realizat astfel lucrări de consolidare a malului râului, în zona din aval şi din amonte de punctul periculos pentru circulație. Noi, autorităţile locale, de fiecare dată trebuia să intervenim. Tot în acest loc, în anul 2005, în urma unei viituri puternice, drumul a fost rupt din nou, şi atunci conducerea Consiliului Judeţean a intervenit,  stânca a fost împinsă și s-a lărgit valea, pentru a se amenaja drumul actual. Din 2005 și până în prezent au fost mereu probleme. În anul 2018, actuala conducere  a  Consiliului Judeţean a reuşit să obţină finanţarea pentru reabilitarea celor trei puncte din acest drum. S-au realizat lucrări extraordinar de importante pentru localitate, dar acestea nu sunt suficiente. Mai avem foarte mult de muncă. Aşa cum arată drumul  în aceste trei puncte mi-aş dori sa văd, în viitorul apropiat, că va arăta întregul drum, pentru că sunt destule curbe, riscante pentru circulaţie”, a precizat primarul din Perişani, Ion Sandu.

Podul peste râul Olt va intra de asemenea în reabilitare

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a ţinut să precizeze că, în luna septembrie, vor începe lucrările de consolidare şi la arcada podului peste râul Olt: „Şi acest pod este un obiectiv extrem de important. A durat mai mult timp până când am reușit să demarăm lucrările pentru că a fost nevoie să luăm mai întâi un aviz special de la Drumurile Naţionale (CNAIR). Prin urmare, se vor face reparaţii la suprastructura podului şi la tot ceea ce înseamnă semnalizare rutieră, partea de protecţie a zonelor, de trecere a podului, inclusiv prin turnarea unui strat de asfalt. Nu s-au mai făcut lucrări de această anvergură de foarte mulţi ani. Noi ne-am propus ca, anul acesta, să facem acest tip de lucrări în a doua parte a anului, fiindcă am luat în calcul sezonul estival, inclusiv sărbătorile care au loc în această perioadă, care fac zona Văii Oltului extrem de circulată în această perioadă”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, în cadrul evenimentului.    

„DN7D, „Drumul Loviştei”, în atenţia Consiliul Judeţean

DN7D este în circuitul de avizare ministerială, după care va fi emisă o Hotărâre de Guvern prin care drumul, în prezent de pământ, va trece în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea: „Formalităţile de preluare a DN7D, „Drumul Loviştei” se apropie de final fiindcă, în prezent, drumul este în circuitul de avizare ministerială până la emiterea Hotărârii de Guvern. Este un pas major, pentru că am lucrat destul de mult la documentaţii și ridicări topografice. Prin urmare, proiectul este în circuitul de avizare, zilele acestea am o întâlnire cu ministrul transporturilor , iar săptămâna viitoare voi anunţa când se va emite Hotărârea de Guvern”, a punctat  preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.     

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2019
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...