Modificările legislative şi cheltuielile suplimentare puse în cârca primăriilor blochează investiţiile, la Tetoiu

 Breaking News

Modificările legislative şi cheltuielile suplimentare puse în cârca primăriilor blochează investiţiile, la Tetoiu

Modificările legislative şi cheltuielile suplimentare puse în cârca primăriilor blochează investiţiile, la Tetoiu
septembrie 08
17:42 2019

Firmele de construcţii, în mod special, se confruntă cu lipsa forţei de muncă şi cu un gradul ridicat de plecări în alte ţări, din rândul tinerilor. Pentru a stopa exodul celor care preferă să îşi caute un loc de muncă în străinătate, Guvernul a instituit pentru firmele de construcţii un salariu minim de 3.000 de lei brut, prin Ordonanţa de Urgenţă 114/2018. Toate aceste cheltuieli suplimentare îi afectează, însă, în primul rând pe beneficiari.  

Pentru primării, aceste majorări au însemnat că pentru toate licitaţiile pe care le realizaseră înainte de adoptarea Ordonanţei, dar şi pentru cele pe care le au în desfăşurare devizele trebuiau refăcute, în acest fel majorându-se costul lucrărilor: „Noi am încheiat contractele de finanţare pentru proiectele respective cu Ministerul Dezvoltării pentru o anumită sumă care era o valoare fermă, neajustabilă, care, ulterior nu a mai suportă nici un leu în plus. Ordonanţa de Urgenţă 114 a fost dată special pentru a îngropa primăriile, fiindcă această diferenţă trebuie suportată din bugetul local. Mai mult, pe umerii primăriilor au fost puse şi cheltuielile cu asistenţa socială în procent de 100%”, afirmă primarul. Lucian Antonie este de părere că aceasta este o altă lovitură data la început de an bugetar de Guvernul PSD, care îşi justifică aceste acţiuni spunând că vrea să responsabilizeze autorităţile administraţiei publice locale, punându-le în cârcă finanţarea integrală a cheltuielilor descentralizate aferente. Printre aceste cheltuieli se numără şi salariile însoţitorilor şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap pentru care, până la 1 ianuarie 2019, primăriile alocau doar 10% din bugetul local, restul de 90% fiind suportate de Guvern: „Dacă acest capitol, al cheltuielilor cu asistenţa socială a fost acoperit foarte greu de noi, diferenţa pe care trebuie să o punem conform OUG 114 este de aproximativ 10 miliarde de lei vechi pentru fiecare proiect. Nu ştiu de unde vom scoate aceşti bani. Avem deja proiectul de canalizare în lucru, şi pentru finalizarea lui ne trebuie 4 miliarde de lei. Constructorul ne presează să mărim preţul, altfel a spus că nu mai lucrează. Aşteptăm rectificarea cu sufletul la gură, sper că va fi una pozitivă”, a precizat primarul din Tetoiu, Lucian Antonie.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...