Trei zile de miting pentru muncitorii de pe platforma chimică

 Breaking News

Trei zile de miting pentru muncitorii de pe platforma chimică

Trei zile de miting pentru muncitorii de pe platforma chimică
septembrie 10
15:29 2019

La data de 6 septembrie, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a aprobat desfăşurarea unor manifestaţii de protest sub formă de miting în perioada 10 -12 septembrie 2019, în intervalul orar 09.00-11.30, în municipiul Râmnicu Vâlcea, în faţa sediului Consiliului Judeţean Vâlcea, precum şi pe trotuarul şi aleile pietonale din faţa sediului Instituţiei Prefectului.

Sindicatul Sodistul din cadrul Ciech Soda România, Sindicatul Chimistul din cadrul Chimcomplex Borzeşti, Sucursala Rm. Vâlcea, Sindicatul 2015 CET din cadrul CET Govora, sindicatele din Federaţia Salorca din SNS SA – SEM Rm. Vâlcea și Cartel ALFA Filiala Vâlcea, sunt cei care protestează în intenția de a determina autoritățile locale și județene să se implice în rezolvarea crizei energiei de pe platforma chimică.

Astăzi, angajații de la Ciech au ieșit în stradă, într-un număr mai mic decât preconizaseră – în jur de 300 de persoane au fost prezente la protestul care a avut loc astăzi, printre aceștia aflându-se și liderul Sindicatului Sodistul, Adrian Mugioiu. Principala revendicare a protestatarilor vizează păstrarea locurilor de muncă la societățile care activează pe platforma chimică.

Dacă săptămâna trecută, după ultimele runde de discuții nu a rezultat vreo opțiune viabilă de ieșire din impas, implicațiile economice ale propunerilor venite de la CET continuă să expună CIECH Soda România unor costuri insuportabile și unui volum de livrare a aburului mai mic decât cel necesar. În aceste condiții, compania este obligată să-și mențină decizia, anunțată la data de 9 august, de a continua pregătirile pentru oprirea producției la unitata sa din Râmnicu Vâlcea, începând cu 18 septembrie.

Lider de sindicat: ”Este criminal ceea ce se întâmplă!”

Liderul sindicatului Sodistul, Adrian Mugioiu a fost alaturi de protestatari şi a afirmat că acțiunea de protest are drep scop în primul rând păstrarea locurilor de muncă: ”Ne aflăm astăzi aici pentru păstrarea locurilor de muncă. Domnul prefect, a fost informat încă din data de 25.03.2019 că urmează să aibă loc acastă criză economică. În opinia mea, este criminal ce se întâmplă astăzi aici. Dacă pentru toţi bugetarii s-au găsit soluţii, pentru industria constructoare s-au găsit soluţii, noi, cei din sistemul privat muncim în condiţii grele, nu avem pensii speciale şi avem salariul minim pe economie. Pentru toate aceste motive dorim să ni-se dea un răspuns, iar dupa ce terminăm aici, la Prefectură, o să mergem şi la Consiliul Judeţean, să vorbim cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean. Îl rog pe domnul prefect să ne ajute, şi chiar vă rog să ne ajutaţi, iar, în condiţiile în care fabrica se va închide, salariaţii CIECH Soda România trebuie să primească acea valoare compensatorie trecută în programul de plecări voluntare şi, în plus, ajutorul de şomaj. Mai sunt 7 zile, iar activitatea CIECH Govora se va opri. Impactul este unul dezastruos, se vor pierde cel puțin 10.000 de locuri de muncă; viețile a peste 50.000 de vâlceni ar putea fi afectate în mod grav. Cu toate acestea, în 2013, autorităţile statului nu au fost interesate de salariaţii de la CIECH Soda România, iar, în aceste condiţii, noi suntem singurii care o să ne pierdem locurile de muncă, urmănd ca ceilalţi să pățească același lucru în termen foarte scurt”, spune liderul de sindicat.

Continuă promisiunile din partea autorităților

După discuțiile pe care liderii de sindicat le-au purtat astăză la Prefectura Vâlcea, autoritățile au continuat să promită că se vor implica în rezolvarea situației.

”După discuţiile pe care le-am avut astăzi la Prefectură şi la Consiliul Judeţean ni s-a garantat că se fac demersuri, dar sunt sătul de discuţiile şi demersurile facute, fiindcă mai avem șapte zile şi oprim activitatea. Vă spun sincer, nu ne poate ajuta nimeni, noi suntem singurii care ne putem ajuta pentru a ne pastra locurile de muncă. Avem aceleaşi discuţii din martie, dar nu s-au luat nici un fel de măsuri. În opinia mea, singura soluţie pentru a se putea rezolva problemele şi pentru a funcţiona platforma chimică este scăderea preţului la agentul termic, dar în acest moment nu văd cum şi cine şi-ar asuma răspunderea în acest sens. Cred că, dacă mâine nu vom avea o garanţie scrisă, consider că nu mai are rost să plecăm de aici. I-am comunicat şi domnului prefect că toţi parlamentarii din Vâlcea pe care noi i-am votat sau nu i-am votat au avut timp să mearga la toate evenimentele care se întamplă în judeţ, numai lângă noi nu a fost unul vreodată. Judeţul Vâlcea moare, şi nici un parlamentar nu este lângă noi. Doresc ca mâine să ne strângem mult mai mulţi, împreună cu familiile noastre, şi pentru că domnul Constantin Rădulescu este plecat la Bucureşti, în căutare de noi soluţii, mâine poate ne va da un raspuns pentru cum găseşte dânsul soluţia păstrării locurilor de muncă pe platforma chimică, fiindcă, de fapt, nu am venit aici să cerem noi locuri de muncă, cum era normal să cerem, noi vrem doar să le pastrăm pe cele care există deja.”

Mitingurile vor continua şi miercuri, 11.09.2019 şi joi 12.09.2019, în speranța găsirii unor soluţii favorabile pentru toate societățile implicate.

Elena Budi

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...