Arhivele Vâlcea organizează Zilele Europene ale Patrimoniului

 Breaking News

Arhivele Vâlcea organizează Zilele Europene ale Patrimoniului

Arhivele Vâlcea organizează Zilele Europene ale Patrimoniului
septembrie 11
17:39 2019

În zilele de 13 și 14 septembrie, la Râmnicu Vâlcea va avea loc ediția din 2019 a Zilelor Europene ale Patrimoniului, sub tema „Biblioteca, arhiva, trezorieri de patrimoniu cultural”. Tema propusă pentru anul acesta oferă posibilitatea organizării mai multor evenimente culturale care să se desfășoare în perspectiva descoperirii unor interesante colecţii de documente istorice, aflate în depozitele de cărți de patrimoniu cultural. Se propun evenimente prin care să se cunoască și să se interpreteze manuscrisele, incunabulele, hrisoavele domnești, actele emise de mari personalități sau instituții administrative, cu o mare importanță arhivistică și istorică. De asemenea, se dorește promovarea cărţilor rare, vechi şi cu valoare bibliofilă, tipărite încă din vechime la tiparnițele domnești din marile așezăminte monastice, și care au intrat în patrimoniul cultural național mobil. Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea, Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale și Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea îi invită pe toți pasionații de istorie să participle la manifestările dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului 2019,  care vor avea loc vineri și sâmbătă, la Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale și Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea, începând cu ora 10.00.

 

Programul manifestărilor dedicate Zilei Europene ale Patrimoniului pentru anul 2019 este următorul:

13 septembrie 2019, ora 10.00 Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale – masă rotundă cu tema ”Patrimoniul cultural în bibliotecile și arhivele vâlcene”:

Florin Epure – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea, ”Bibliotecă, arhivă, trezorieri de patrimoniu cultural”;

Doina Glăvan -Serviciului Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale, ”De la documentul de azi la patrimoniul arhivistic național”;

Ionela Dinescu – Serviciului Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale, ”Rolul arhivelor în însprijinirea și dezvoltarea cercetării științifice”;

Alina Nicola – Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, ”Visual Library of Cultural Heritage – proiect de promovare a patrimoniului cultural național și European”- prezentare în format ppt;

Cristina Olteanu – Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, ”Din colecțiile Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul” Vâlcea: Carte românească veche tipărită la Râmnic” -Prezentare în format ppt.

Lansarea pliantului ”Patrimoniul cultural în bibliotecile și arhivele vâlcene”, Editura “Bibliostar”, Râmnicu Vâlcea, 2019.

14 septembrie 2019, ora 10.00 – 13.00, Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale – ziua porților deschise la Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale.

În context:

Expoziția de documente din colecțiile Serviciului Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale.

14 septembrie 2019, ora 10.00 – 13.00 Biblioteca județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea ·

Ziua porților deschise la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.

În context:

Expoziția de carte veche din colecțiile Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul” Vâlcea.

Elena Budi

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...