Accesarea fondurilor europene, o prioritate pentru Vaideeni

 Breaking News

Accesarea fondurilor europene, o prioritate pentru Vaideeni

Accesarea fondurilor europene, o prioritate pentru Vaideeni
septembrie 15
17:46 2019

Primăria Vaideeni are proiecte europene în valoare de 6 milioane de euro şi alte câteva investiţii noi, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro sunt în aşteptare în vederea finanţării.

„Pentru accesarea fondurilor europene am depus proiecte pentru infrastructura de drumuri locale, modernizarea drumurilor agricole, modernizarea Căminului Cultural şi a şcolii vechi. Sperăm să atragem mult mai mulţi bani europeni, dar, din păcate sumele alocate din fondurile europene au fost consumate într-un timp record. Fac această precizare pentru că, de un an şi jumătate nu mai avem linii de finanţare deschise”, precizează primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.

Cu bani europeni atraşi, la Vaideeni s-a reuşit prin Programul Operaţional Capital Uman demararea unui proiect amplu care, pe lângă două obiective de infrastructură privind reabilitarea remizei şi a spaţiului de agrement de la şcoală, poate cuprinde şi incluziunea socială pentru elevi şi protecţie în tot ceea ce înseamnă asistenţa medicală, reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate, prin implementarea unor măsuri integrate. Valoarea investiţiei este de 5 milioane de euro şi se află în al doilea an de implementare. Prin intermediul acestui program, aproximativ 600 de persoane defavorizate beneficiază de implementarea măsurii.

Şcoala-monument din localitate va deveni Muzeul Transhumanţei

În urma unui proiect european, şcoala veche, care are peste 100 de ani se va transforma în „Muzeul Transhumanţei”.

În acest loc se va pune în valoare arta, cultura şi legendele ciobanilor, vor fi expuse şi unelte specifice oieritului, strânse de-a lungul timpului, obiecte din lână tradiţionale, piese de port popular şi chiar hărţi interesante, cu migraţia păstorilor ardeleni. Se vor aduna dovezile culturii bacilor veniţi de peste munţi, care s-au aşezat aici, în vechiul regat. În una dintre săli, profesorul Vicu va amenaja un muzeul al fluierului: „În centrul localităţii avem o şcoală veche, pe care o reabilităm cu bani europeni. Aici vom muta biblioteca, şi se va amenaja inclusiv un amfiteatru. Se vor amenaja două săli în ateliere meşteşugăreşti. În una dintre aceste săli va funcţiona un muzeu al obiectelor tradiţionale, şi vom realiza inclusiv un muzeu al fluierului. S-a respectat întru totul arhitectura clădirii şi, dacă timpul ne va permite, anul acesta vom finaliza lucrările.”, afirmă primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă. 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...