Viorica Dăncilă cere Parlamentului susţinerea iniţiativei legislative a lui Eugen Teodorovici privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale

 Breaking News

Viorica Dăncilă cere Parlamentului susţinerea iniţiativei legislative a lui Eugen Teodorovici privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale

Viorica Dăncilă cere Parlamentului susţinerea iniţiativei legislative a lui Eugen Teodorovici privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale
septembrie 15
16:00 2019

Viorica Dancila a salutat iniţiativa ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea suplimentară a pensiilor speciale şi cere Parlamentului să fie susţinută în acest demers. Totodată, premierul a afirmat că această măsură va aduce echitate între cei care au pensii ocupaţionale şi cei care au pensii bazate pe contributivitate, subliniind faptul că impozitarea suplimentară a pensiilor speciale nu vizează obţinerea de venituri suplimentare pentru stat.

„Salut iniţiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Este o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în acelaşi timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoaşterea unor condiţii de muncă sau unor restricţii speciale, nu înseamnă privilegii speciale. În această cheie trebuie analizat proiectul de lege care sunt nici o formă nu are scopul să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedeşte acest lucru. Fac apel la toţi membrii Parlamentului României să analizeze şi sa trateze cu maximă responsabilitate această iniţiativă a domnului ministru Eugen Teodorovici”, a afirmat Viorica Dăncilă. Varianta de impozitare a pensiilor speciale prevede ca pensiile până la 2.000 de lei să nu fie impozitate, cele între 2.001 şi 7.000 de lei să fie impozitate cu 10%, iar pensiile cuprinse între 7.001 şi 10.000 de lei să fie impozitate cu 30%, iar ce depăşeşte 10.000 de lei să fie impozitat cu 50%.

Măsura lui Teodorovici este bine privită de restul pensionarilor

Pensiile special nu sunt considerate pensii propriu-zise, pentru că nu respectă principiul contributivităţii, ci sunt sume date de stat ca o recompensă pentru o anumită activitate care nu respectă principiul echităţii sociale. Dacă ne raportăm la faptul că pensia medie în România este de 1100 de lei, în momentul în care o persoană încasează de 20 ori sau chiar de 50 de ori mai mult decât pensia obişnuită a unui cetăţean obişnuit se pune întrebarea dacă acest lucru este normal, şi mai ales dacă acest lucru este de bun simţ. Prin urmare, în condiţiile în care foarte multe persoane încasează 1100 de lei pensie este momentul să se stabilească o sumă rezonabilă care să asigure un trai decent pentru fiecare pensionar, iar diferenţa trebuie plătită. Din punct de vedere legal, impozitarea este o măsură rezonabilă, o măsură constituţională, consideră liderii PSD.

Cu privire la taxarea anumitor sume, mai multe decizii ale Curţii Constituţionale fac referire la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Statul român are dreptul să impoziteze şi are o mare „largheţe” în stabilirea taxelor atâta timp cât nu afectează drepturile fundamentale ale cetăţeanului”. Prin urmare, iniţiativa ministrului fnanţelor,Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea suplimentară a pensiilor speciale este o măsură bună, care nu poate fi atacabilă din punct de vedere constituţional, şi este bine privită de restul pensionarilor.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...