Prejudiciul de 100 de milioane de euro care a dus CET aproape de faliment – Impact real

Prejudiciul de 100 de milioane de euro care a dus CET aproape de faliment

 Breaking News

Prejudiciul de 100 de milioane de euro care a dus CET aproape de faliment

Prejudiciul de 100 de milioane de euro care a dus CET aproape de faliment
septembrie 18
18:20 2019

Scandalul de la Râmnicu Vâlcea, referitor la faptul că CET Govora a refuzat să mai livreze către Ciech Soda şi Chimcomplex aburul tehnologic la un preţ sub preţul de fabricaţie al acestuia are un substrat penal. 18 foşti directori ai CET Govora, trimişi în judecată pentru că au vândut abur sub preţul de producţie. Modul defectuos în care fosta conducere a CET Govora a încheiat contracte comerciale cu Oltchim şi Ciech Soda (fostele Uzine Sodice Govora) va face obiectul unui nou proces prin care se cere recuperarea unui prejudiciu de 566 de milioane de lei. Acţiunea a fost înaintată Tribunalului Vâlcea la data de 10 septembrie a.c. de administratorul judiciar al companiei, Euro Insol.
„Din raportul privind cauzele care au dus la insolvenţa CET Govora a reieşit şi care au fost persoanele responsabile pentru vânzarea aburului industrial sub costuri. S-a descoperit un posibil prejudiciu de circa 100 de milioane de euro creat în ultimii ani din vânzarea aburului industrial către principalii contractanţi, respectiv Oltchim şi Ciech Soda. Aceste contracte au fost deja reziliate şi ulterior renegociate, acum iniţiindu-se acţiunea de răspundere patrimonială împotriva fostelor cadre din conducerea CET Govora”, a declarat pentru „Adevărul” Remus Borza, fondatorul EuroInsol. În acţiunea înaintată instanţei se solicită obligarea a 18 foste cadre din conducerea CET Govora la plata sumei totale de 463,65 milioane de lei, din patrimoniul personal. Cererea de chemare în judecată a fostelor cadre din conducerea CET Govora s-a făcut la Tribunalul Vâlcea şi aceste prejudicii aduse companiei reprezintă principala cauză a intrării în insolvenţă a CET Govora. Astfel, prejudiciul creat în perioada 2007 – 2008, prin vânzarea aburului industrial sub costurile de producţie ar fi fost de 23 de milioane de lei, cel creat în perioada 2009 – 2012, se ridică la 128,32 milioane de lei, iar cel provocat între anii 2013 – 2014 a fost stabilit la 62,63 milioane de lei. Conform raportului prinvind cauzele care au dus la intrarea în insolvenţă a CET Govora, prejudiciile cauzate de fosta conducere între anii 2015 – iulie 2016 a fost de 70,35 milioane de lei.  Cele 18 persoane pentru care EuroInsol a solicitat atragerea răspunderii patrimoniale personale sunt Mihai Bălan, Constantin Bălăşoiu, Nicolae Draşoveanu, Laurenţiu Coca, Constantin Lăpădat, Daniela Oţeşanu, Iustin Predescu, Marinică Potop, Gheorghe Crăciun Cârstoiu, Marian Mirea, Eftimie Ghermac, Jean Decuseară, Eugen Mihalache, Marius Eugen Andronie, Sorin Fodoreanu, Dragoş Constantinescu, Laurenţiu Nicolae Cazan şi Luiza Popica. În ceea ce priveşte prejudiciul creat prin vânzarea sub preţ a aburului industrial către Oltchim, acesta depăşeşte suma de 103 milioane de lei. Acţiunea în instanţă survine într-un moment în care cei de la Ciech Soda ameninţă oficial că există şanse de 50% să oprească producţia din România. 

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« aug.   oct. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...