Primarul Daniel Băluţă: „Noi, reprezentanţii comunelor, cunoaştem cel mai bine problemele de la temelia ţării”

 Breaking News

Primarul Daniel Băluţă: „Noi, reprezentanţii comunelor, cunoaştem cel mai bine problemele de la temelia ţării”

Primarul Daniel Băluţă: „Noi, reprezentanţii comunelor, cunoaştem cel mai bine problemele de la temelia ţării”
septembrie 20
17:12 2019

Primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, preşedinte al ACoR Vâlcea a participat, în perioada 18 – 20 septembrie, întâlnirea primarilor comunelor membre în Asociaţia Comunelor din România, pentru a elabora câteva propuneri de politici publice pe care să le propună guvernanţilor. În cadrul întâlnirii s-au propus o serie de modificări care sp aducă stabilitate legislativă în primul rând în domeniul educaţiei. Potrivit celor prezenţi, copiii de la sate inclusiv cei de nivel gimnazial trebuie să aibă şanse egale de dezvoltare şi de acumulare a cunoştinţelor, la fel ca şi cei de la oraş. Reprezentanţii comunelor, prezenţi la întâlnire îşi doresc de asemenea finalizarea programului naţional de cadastru şi alocarea de suficiente resurse din partea Guvernului, dar într-un mod echilibrat, către bugetele locale şi asistenţă medicală comunitară la nivelul fiecărei comune. Întâlnirile pentru elaborarea acestor politici publice au avut loc în cadrul proiectului „Platforma Acţiunilor Comune Transparente – PACT ACoR”, cod SIPOCA 238/SMIS 2014+ 111983, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. 

„Acest proiect este un demers extraordinar pentru că noi, reprezentanţii comunelor, cunoaştem cel mai bine problemele de la temelia ţării şi putem fi un partener serios pentru guvernanţi în elaborarea politicilor publice. Consider că împreună trebuie să găsim soluţiile cele mai bune pentru comunităţile pe care le reprezentăm”, a declarat primarul comunei Vaideeni, Achim – Damian BĂLUŢĂ, preşedinte al ACoR Vâlcea.

Csaba BONCIDAI, primarul comunei Pericei, judeţul Sălaj şi membru în „Comisia pentru dezvoltare rurală şi servicii” a vorbit despre necesitatea elaborării unei politici publice în educaţie: „În educaţie toată lumea a făcut reforme, câţi miniştri au venit au făcut reforme. Eu consider că ar trebui să fie o înţelegere între toate partidele politice, un Pact Naţional. Educaţia fiind de importanţă naţională, nu trebuie să ne jucăm şi să permitem guvernelor care vin şi pleacă să facă reforme succesive negândite. Viitorul nostru este omorât din cauza acestor reforme, pentru că cei care nu au stabilitate, nu au viitor şi, nu în ultimul rând, nu au predictibilitate pentru a şti la ce să ne aşteptăm mâine”. Membrii comisiilor de specialitate ale asociaţiei, respectiv Comisia pentru coeziune socială, Comisia pentru dezvoltare rurală şi servicii, Comisia pentru buget şi finanţe, Comisia pentru administraţie publică, vor elabora aceste 4 propuneri de politică publică, cu sprijinul experţilor din proiect şi a echipei de implementare, precum şi a reprezentaţilor comunelor membre. n

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...