La Ocnele Mari, Mihai Pătru şi-a propus pentru anul 2020 să obţină statutul de staţiune balneoclimaterică

 Breaking News

La Ocnele Mari, Mihai Pătru şi-a propus pentru anul 2020 să obţină statutul de staţiune balneoclimaterică

La Ocnele Mari,  Mihai Pătru şi-a propus pentru anul 2020 să obţină statutul de staţiune balneoclimaterică
septembrie 22
16:56 2019

Claudia ŞCHIOPU

Intenţiile primarului Mihai Pătru sunt unele serioase pentru dezvoltarea oraşului Ocnele Mari. Un aspect pozitiv este acela ca localitatea să îşi poată recăpăta faima de altădată, de staţiune cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii. Intenţia administraţiei locale este aceea de reatestare a localităţii ca staţiune balneoclimaterică, pentru că, înainte de Revoluţie, Ocnele Mari, denumită şi „Marea Olteniei”, era considerată perla judeţului, locul unde, indiferent de anotimp, turiştii se bucurau de efectele benefice ale băilor de sare, însoţite de nămolul sapropelic, toate, la pachet, fiind un adevărat miracol pentru sănătate. La Ocnele Mari, în perioada anilor 80 se făceau 30.000 de proceduri, indiferent de anotimp. Astăzi, staţiunea continuă să funcţionează doar în sezonul călduros, dar sunt perspective pentru dezvoltarea acesteia în anii care urmează.

Primarul spune că mai este doar un pas până la reatestarea staţiunii

Pentru Mihai Pătru este cât se poate de clar faptul că, cele mai importante activităţi generatoare de venit sunt cele din turism, iar, în acest sens, spune că localitatea trebuie să redevină ceea ce fost cândva, respectiv polul economic de dezvoltare turistică a judeţului:  „Pentru a încuraja dezvoltarea turismului, dar şi pentru a putea atrage mai mulţi bani din fondurile naţionale şi europene de dezvoltare a sectorului de turism, am decis să demarez procedurile necesare pentru reatestarea localităţii ca staţiune balneoclimaterică. Sunt pe ultima sută de metri cu toate diligenţele astfel încât să obţinem acest statut. Sper ca până la finele acestui an să avem certificatul de reatestare a localităţii pe masă”, a precizat primarul din Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Ocnele Mari, staţiune balneară şi turistică de peste 100 de ani

Ocnele Marii este una dintre localităţile cu cea mai mare pondere turistică, şi una dintre cele mai vechi aşezări umane din zona Olteniei. Localitatea a fost menţionată pentru prima dată într-un document oficial în anul 1402. În anul 1912, aici a început amenajarea unei staţiuni balneare şi turistice. Sub dealurile din localitate se află un masiv munte de sare, de circa 600 de metri grosime, care constituie principala sursă naturală a locului, zăcământul fiind exploatat din cele mai vechi timpuri. Ocnele Mari este un vechi centru de exploatare a sării, cunoscut încă de pe vremea dacilor şi apoi a romanilor, care adăposteşte numeroase vestigii istorice: „În toamna anului 1964 s-a creat aici ultimul lac sărat, deasupra prăbuşirii exploatării subterane din cartierul Ocniţa. Până în 1936, la această exploatare au lucrat şi puşcăriaşi din penitenciarul de lângă salină. Există multe legende locale pe care le-am cules de la bătrânii Ocnelor Mari: Legenda din Râpa Corbilor, Legenda Domniţei lui Brâncoveanu, care şi-a pierdut aurul într-un lac din zona Gura Suhaşului, Legenda lui Miu Haiducul, care se ascundea noaptea în scorbura unui fag din Ocniţa, Legenda din Dealul Morii sau Legenda din Licura”, este menţionat în monografia localităţii Ocnele Mari.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...