La Cernişoara, podul distrus de ploile abundente din vară va fi refăcut cu bani guvernamentali

 Breaking News

La Cernişoara, podul distrus de ploile abundente din vară va fi refăcut cu bani guvernamentali

La Cernişoara,  podul distrus de ploile abundente din vară va fi refăcut cu bani guvernamentali
septembrie 23
10:44 2019

Claudia ŞCHIOPU

Localitatea Cernişoara a primit fonduri de la Guvern pentru punerea în siguranţă a podului peste pârâul Cernişoara, în satul Mădulari, punctul Putinei – Nisipi, în valoare de 514 mii de lei: „Ploile din vara acestui an ne-au distrus drumurile, pe care le-am rezolvat cu bani din bugetul local. Banii pe care i-am primit pentru refacerea podului au căzut ca o „mană cerească”, erau necesari”, ne-a spus viceprimarul Victor Manea. La Cernişoara, proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare a dispensarului medical se va finaliza în toamna acestui an: „Ne dorim să putem începe lucrările de extindere la reţeaua de apă şi să primim fonduri pentru începerea lucrărilor de asfaltare a celor 8 kilometri de drumuri comunale şi construirea celor cinci poduri. Unul dintre poduri va fi în satul Cernişoara, în punctul Mătuşoiu, altul în punctul Aurel Stănişor, iar celelalte în punctul Barbu. Proiectul se află în prezent la Fondul Suveran de Investiţii”, a precizat viceprimarul Victor Manea.

Cernişoara este prinsă în masterplanul judeţului cu proiectele de apă şi canalizare

Cernişoara este cuprinsă în masterplanul judeţului Vâlcea în ceea ce priveşte extinderea reţelei de apă pe o lungime de 25 de kilometri şi cu opt kilometri de reţea de canalizare, şi se numără printre cele 44 de localităţi cuprinse în proiectul judeţean al Apavil. Din păcate, comunitatea mai are mult de aşteptat până când va fi realizată această investiţie. „Suntem prinşi în masterplanul judeţului cu extinderile de apă pe o lungime de 25 de kilometri şi cu opt kilometri de canalizare, reţea pe care comunitatea o aşteptă cu sufletul la gură. Din păcate, lucrările pentru aceste obiective vor începe abia în anul 2023. Se vor aloca localităţii Cernişoara trei milioane de euro pentru aceste investiţii. Reţeaua de apă va cuprinde întreg teritoriul localităţii, până în punctul Călina, la familia Ştefan. Nici până astăzi lucrările pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare nu au început. Oamenii mă întreabă pe mine, eu le spun ce aud, dar aşteptăm acest proiect de 11 ani. În mod normal, până în 2020, toate localităţile din ţară trebuiau sa aibă apă şi canalizare, iar statul avea datoria de a le asigura oamenilor condiţii decente de trai”, a subliniat primarul Mihai Ionescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...