Ministrul fondurilor europene, din nou în Râmnic

 Breaking News

Ministrul fondurilor europene, din nou în Râmnic

Ministrul fondurilor europene, din nou în Râmnic
septembrie 23
18:18 2019

În mai puţin de o săptămână, ministrul fondurilor europene, Roxana Mînzatu a revenit în judeţul Vâlcea pentru două probleme punctuale: să semneze contractul de asfaltare al drumului care leagă comunele Budeşti – Galicea – Olanu şi Dragoeşti cu judeţul Olt, dar şi să deblocheze problema salubrizării din judeţ. „Am revenit la Vâlcea pentru proiectul de gestionare a deşeurilor, cu finanţare Uniunea Europeană, în valoare de 32 de milioane de euro. Tot astăzi am fixat şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubrizare fiecare ce facem şi în ce termen suntem, pentru că investiţia europeană în sistemul de deşeuri să fie finalizată până în 2023, să avem un sistem funcţional de salubrizare şi de eliminare ecologică a deşeurilor, inclusiv depozitul de la Roeşti. Spre exemplu, un pas aparent mic, dar esenţial, în următoarea săptămână, este acela că va trebui, de urgenţa, ca ADI Salubrizare să actualizeze statisticile privind deşeurile colectate în fiecare localitate din judeţ, pe cantitaţi şi categorii, în vederea pregatirii licitaţiei pentru delegarea serviciilor de salubritate. Echipa mixta formată din personal de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi ADI Salubrizare, cu suportul AM POIM, lucrează în paralel atât la actualizarea proiectării pentru centrul de depozitare a deşeurilor de la Roeşti, dar şi pentru delegarea serviciilor de colectare, sortare, tratare a deşeurilor pentru intregul judeţ (cu o singură zonă) cu depozitare tranzitorie la Feţeni.” Proiectul european nu presupune doar construirea depozitului ecologic de la Roeşti, ci şi şi existenţa unor servicii de salubrizare în fiecare localitate, concomitant cu deblocarea licitaţiilor pentru semnarea contractului cu operatorul de salubrizare.

Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...