Noi proiecte în comuna Oteşani

 Breaking News

Noi proiecte în comuna Oteşani

Noi proiecte în comuna Oteşani
septembrie 29
16:59 2019

Primăria comunei Oteşani se poate lauda cu o creştere considerabilă a numărului de lucrări şi de investiţii realizate de primarul Mircea Oprişor în anul 2019. Pe lângă multitudinea de proiecte care se află într-o dezvoltare continuă în localitate, cel mai important dintre ele este proiectul integrat, în valoare de 2,5 milioane de euro, cu finanţare din fonduri europene, care s-a aprobat după o perioadă îndelungată şi care, în acest moment, este într-un stadiu de realizare de aproape 90%. Mai sunt de executat în continuare branşările pentru gospodăriile populaţiei. Componenta cea mai importantă a acestui proiect este introducerea reţelei de apă şi canalizare. În cadrul proiectului se va mai realiza, de asemenea, un drum de interes local, va fi înfiinţat un after school şi va fi reabilitată şi modernizată şcoala locală. În comună sunt 12 kilometri de apă şi 12 kilometri de canalizare, de la nord la sud. „Proiectul pentru after school se află într-un stadiu avansat, deoarece am fost norocoşi cu clădirea, care era deja construită, apoi am achiziţionat toate dotările necesare unui astfel de loc, şi mai urmează doar finalizarea întregului proiect”, mărturiseşte primarul localităţii, Mircea Oprişor.

Blocaj pentru fonduri europene

Deşi primarul comunei a făcut demersuri pentru a-şi ajuta comuna să prospere, problema accesării fondurilor europene este una care exclude localităţile mici, aceasta fiind o problemă de care se lovesc mulţi alţi primari: „Sunt anumite condiţii impuse pentru a se putea accesa acele fonduri europene, ghidul solicitantului prin care se solicită fondurile pentru proiectele care vor urma în comunele respective este un ghid cu cerinţe foarte multe pentru cel care doreşte finanţare, iar în mediul rural fondurile europene se accesează foarte greu”, spune primarul.  Programele naţionale de finanţare au în schimb un curs favorabil, iar PNDL-2 este un program care se derulează mult mai bine, în opinia primarului, Prin acest program, la Oteşani sunt în derulare lucrări pentru realizarea a două poduri peste pârâul Luncavăţ, dar şi pentru modernizarea şi reabilitarea şcolii coordonatoare. Şcoala va avea centrală termică, toalete şi alte dotări moderne şi practice pentru elevii comunei. Lucrările şcolii sunt în plin proces, iar, până la finalizarea clădirii, copii îşi vor desfăşura activităţile într-un corp de clădire adiecent noii construcţii. Primarul Mircea Oprişor este convins că lucrările se vor finaliza în cursul anului şcolar 2019-2020.

Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...