Proiecte finalizate cu bani europeni pentru oraşul Berbeşti

 Breaking News

Proiecte finalizate cu bani europeni pentru oraşul Berbeşti

Proiecte finalizate cu bani europeni pentru oraşul Berbeşti
octombrie 01
18:02 2019

Vintilă Chelcea spune că a reuşit să realizeze multe lucruri bune în oraş, în principal prin atragerea fondurilor europene: „Proiectele care s-au derulat cu bani europeni atraşi în această perioadă au fost campusul şcolar, în valoare de 6,5 milioane de euro, pe care l-am finalizat, dar şi asfaltarea drumurilor agricole pe o lungime de aproximativ patru kilometri, proiect pe care îl vom recepţiona luna aceasta. La acestea pot să adaug şi construirea grădiniţei, în valoare de 800 de mii de euro”. Tot cu bani europeni, primarul Chelcea a atras fonduri pentru întreaga zonă, prin GAL „Cerna Olteţ”. „Acest grup de acţiune locală a fost înfiinţat de mine, iar acum sunt înscrise 18 localităţi. Fondurile se vor aloca în funcţie de suprafaţa şi populaţia localităţii respective. Astfel, pentru prima tranşă de bani s-au alocat sume cuprinse între 50 şi 80 de mii de euro. Pentru oraşul Berbeşti am achiziţionat un tractor, cu scopul de a-l folosi atât vara, cât şi pe timp de iarnă. A fost foarte greu, sunt foarte multe localităţi şi, din această cauză am bătătorit drumurile la Bucureşti, pentru că statul român cere documentaţie cu „sacul”, ca şi la fondurile europene, unde sunt cerute zeci de mii de semnături, şi îţi poate întoarce dosarul pentru o virgulă. Condiţiile draconice sunt impuse nu atât de programele europene, cât de normele naţionale de accesare care sunt făcute tot de noi, românii.”, a mai spus primarul Vintilă Chelcea.

Grădiniţele din Berbeşti concurează ca standarde de calitate cu cele din marile oraşe

La Berbeşti s-au atras fonduri europene pentru a ridica de la zero o grădiniţă nouă, cu săli mari de şi bine aerisite de clasă, cu sistem modern de încălzire, cu ferestre care oferă un iluminat optim, cu pardoseli, tâmplărie şi dotări de calitate. Motivul este acela că, în trecut, Berbeştiul era cunoscut ca fiind o zonă cu deficit la capitolul grădiniţe. Ani la rând, două grădiniţe cu peste 120 de copii din oraş au funcţionat în două apartamente, la parterul unor blocuri de locuinţe: „A fost o mare bucurie, pentru că aveam până acum grădiniţele în nişte apartamente insalubre. Marea problemă pe care ne-o punem acum este scăderea demografică, fiindcă va veni vremea când vom pune lacătul pe uşile multor şcoli. Am o grădiniţă minunată, nici nu credeam că o să fie aşa frumoasă, este mândria mea, pentru construcţia clădirii s-au atras bani europeni. Am făcut această grădiniţă pentru că era extrem de necesară. Când copiii au păşit în această nouă locaţie a fost o mare bucurie pentru mine. Grădiniţa este cu program normal, şi este proiectul meu de suflet. În mandatele acestea am bătătorit drumurile la Bucureşti pentru a reuşi finanţarea proiectului”, mai spune primarul.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...