Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru sprijinirea sportului

 Breaking News

Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru sprijinirea sportului

Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru sprijinirea sportului
octombrie 05
12:45 2019

În urma unui concurs de proiecte şi pe baza unui regulament, Consiliul Judeţean, la propunerea preşedintelui Constantin Rădulescu a aprobat proiectul de hotărâre privind alocarea unei finanţări nerambursabile de la bugetul propriu al Judeţului Vâlcea pentru programele sportive de utilitate publică. Programele sunt derulate prin Asociaţia Judeţeană Vâlcea, Asociaţia Clubul Sportiv Hidro (Juniorii Republicani) şi Asociaţia Sportiv-Culturală Sarmigetica. Consiliul Judeţean va aloca suma de 350.000 de lei pentru acest scop, reprezentând 90% din cheltuielile aferente competiţiilor sportive organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea. Pentru programele sportive de utilitate publică, Consiliul Judeţean Vâlcea alocă, din bugetul propriu, suma de 400.000 de lei, bani care vor ajunge la cluburile de fotbal din judeţ. Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Judeţean Vâlcea, banii vor fi folosiţi pentru plata cheltuielilor de arbitraj la competiţiile de seniori şi juniori, precum şi pentru organizarea Galei Fotbalului Vâlcean.

Tot pentru încurajarea sportului va avea loc vineri, 4 octombrie şi Gala Educaţiei, un proiect propus de preşedintele Constantin Rădulescu, prin care se vor acorda stimulente financiare,  premii şi medalii elevilor silitori din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar care au obţinut  note de 10 la Bacalaureat, Evaluarea Naţională cât şi alte distincţii la concursuri şcolare.

Deşi în şedinţa de Consiliu Judeţean s-a aprobat organizarea Galei Educaţiei, unii consilieri sunt de părere că banii folosiţi pentru această gală puteau fi utilizaţi în alt mod.

Consilierul liberal Victor Popescu a menţionat, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean care a avut loc miercuri, 2 octombrie, faptul că nu înţelege de ce sunt folosite fondurile Consiliului Judeţean pentru diferite proiecte culturale şi sportive: „Grupul consilierilor judeţeni ai PNL susţine acest proiect, însă am văzut că doriţi alocarea a 14 mii de lei pentru organizarea acestui eveniment, sumă destul de mare, iar noi nu suntem de acord cu această sumă. Aş dori să va întreb dacă se poate să ne explicaţi pe ce veţi cheltui mai exact aceşti bani, deoarece, din punctul nostru de vedere, putem aloca aceşti bani proporţional, elevilor pe care doriţi să-i premiem la gala de vineri. Mai am o rugăminte: pe viitor, ar trebui să fie aprobate mult mai din timp aceste premieri ale elevilor prin hotărâri de Consiliu Judeţean, deoarece anul şcolar 2019-2020 deja a început de o lună.”, a afirmat consilierul judeţean PNL.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu i-a răspuns consilierului Victor Popescu, afirmând că va justifica toţi banii cheltuiţi din sumele aprobate:

„Nu putem aproba mai din timp aceste premieri, deoarece nu ştim câţi copii vor lua media 10 la Bacalaureat sau la Evaluarea Naţională sau alte concursuri, de aceea venim pe parcurs cu propuneri. În ceea ce priveşte cheltuielile vom face un raport după încheierea evenimentului, cu fiecare leu cheltuit. Ştim să cheltuim banii şi îi cheltuim legal, nu se poate organiza un eveniment de o atât de mare amploare fără a avea nişte cheltuieli cu realizarea de materiale, şi aşa mai departe. Pentru dumneavoastră vom veni cu un raport detaliat şi amplu care va cuprinde cheltuielile realizate pentru această gală.” La această gală vor participa elevii cu rezultate bune la învăţătură, împreună cu profesorii lor, care şi aceştia vor fi premiaţi: li se va înmâna câte un trofeu cu inscripţia „Prof de 10” din partea Consiliului Judeţean Vâlcea. Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...