Investiţii şi proiecte pentru localitatea Frânceşti – Impact real

Investiţii şi proiecte pentru localitatea Frânceşti

 Breaking News

Investiţii şi proiecte pentru localitatea Frânceşti

Investiţii şi proiecte pentru localitatea Frânceşti
octombrie 06
16:17 2019

Primarul din Frânceşti anunţă că, în maxim două săptămâni se vor finaliza lucrările de reabilitare a şcolii din centrul localităţii. În prezent se face recepţia

proiectului de modernizare a dispensarului, iar lucrările pentru modernizarea căminului din satul Mănăileşti sunt în procedura de licitaţie. Finanţarea proiectului privind modernizarea şi consolidarea căminului cultural se va face prin Compania Naţională de Investiţii şi are valoarea de 37 de miliarde de lei vechi: „În localitate nu există un cămin cultural şi este foarte greu, deoarece nu avem unde să organizăm evenimentele şi serbările şcolare. Prin urmare, finanţarea acestui proiect, de modernizare a căminului cultural este binevenită şi mult aşteptată de comunitate”, a precizat primarul din Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Se va construi un stadion modern la Frânceşti

Tot în această perioadă a intrat în linie dreaptă şi proiectul pentru construirea unei săli de sport, lângă şcoala din centrul localităţii. Primarul anunţă că este în fază destul de avansată şi proiectul de realizare a unui stadion de fotbal în centrul localităţii. Va fi un proiect amplu, care va putea găzdui meciuri de fotbal chiar şi din Liga III-a, noul stadion având şansa de a deveni o locaţie atractivă pentru formaţiile de fotbal vâlcene care trec prin aceste faze ale competiţiei. Stadionul va avea nocturnă, tribune şi cabine moderne, o sală de forţă, o pistă de alergare şi un sistem automat de irigare: „Suntem o localitate mare, care are două echipe de fotbal şi este posibil să mai înscriem încă o echipă de fotbal, fiindcă nu de mult aveam trei echipe active. În comună sunt trei terenuri de fotbal care arată destul de bine, dar nu se încadrează cerinţelor, din această cauză se va construi un stadion în adevăratul sens al cuvântului”, spune primarul.

Daniel Parschiv promite asfaltarea tuturor drumurilor comunale până în 2025

Din portofoliul investiţiilor realizate în localitate, cele mai importante pentru comunitatea din Frânceşti sunt cele privind asfaltarea drumurilor comunale.

Daniel Paraschiv, primarul localităţii Frânceşti mai spune că, în cei 29 de ani de la Revoluţie, în comună s-au asfaltat abia 2,5 kilometri de drumuri săteşti, dintr-o reţea de drumuri de aproximativ 200 de kilometri. Dacă absorbţia fondurilor europene privind asfaltarea drumurilor s-a dovedit a fi un eşec, primarul liberal a reuşit, cu bani guvernamentali, să asfalteze în fiecare dintre cele 9 sate câte un drum. Daniel Parschiv promite că asfaltările vor continua cu următorul proiect în această perioadă, dar şi în următorul mandat: „Pe oameni i-am rugat să aibă răbdare, fiindcă nu o să-i dezamăgim, dar nici nu putem rezolva toate doleanţele lor în doar patru ani, chiar dacă am avea toţi banii necesari. Tehnic vorbind, nu se poate dar, dacă şi în următoarea legislatură voi fi tot eu primar, vă spun cu certitudine că, cel târziu în 2025, în localitatea Frânceşti toate drumurile vor fi asfaltate. Este o promisiune pe care o voi onora. Întotdeauna mi-am ţinut promisiunile, şi ştiu că se pot executa aceste lucrări, ţinând cont că am reuşit să asfaltăm în primul mandat 24 de uliţe, adică un drum în fiecare sat”, făgăduieşte Daniel Parschiv.

Daniel Parschiv: „Avem o relaţie instituţională bună,  spre foarte bună, cu preşedintele Consiliului Judeţean”

Primarul mai afirmă că a reuşit să atragă fonduri în localitate, indiferent de apartenenţa sa politică. „Apartenenţa mea politică nu a fost un impediment. Avem o relaţie instituţională bună, spre foarte bună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu. Nu au existat probleme sau discuţii contradictorii. Întotdeauna, atunci când am solicitat o întrevedere am fost primit, iar dialogul a fost unul constructiv. De la începutul mandatului am avut o relaţie de colaborare corectă. În primul rând, în localitate se asfaltează drumul judeţean pe o lungime de 10 kilometri, drum extrem de important, deoarece duce spre două la mănăstiri: Surpatele şi Mănăstirea dintr-un Lemn, fiind   printre principalele atracţii turistice ale judeţului”, a mai precizat primarul din localitatea Frânceşti, Daniel Paraschiv.   

Claudia ŞCHIOPU

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...