La Brezoi, a fost semnat contractul pentru autobuze electrice – Impact real

La Brezoi, a fost semnat contractul pentru autobuze electrice

 Breaking News

La Brezoi, a fost semnat contractul pentru autobuze electrice

La Brezoi, a fost semnat contractul pentru autobuze electrice
octombrie 06
15:28 2019

Administraţia locală din Brezoi a obţinut încă un proiect cu finanţare europeană. Zilele acestea, primarul oraşului Brezoi, Robert Schell a semnat contractul de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 privind proiectul: „Mobilitate urbană durabilă în oraşul Brezoi”.

Finanţarea se ridică, de această dată, la aproape 3,5 milioane de euro, un proiect finanţat prin Axa 3.2, care cuprinde construirea a 12 kilometri de piste de biciclete şi achiziţionarea a trei autobuze hibride diesel-electric urbane, cu care se va face transportul local şi transportul elevilor la şcoală. Proiectul care va fi implementat în oraşul Brezoi poate fi luat drept model de celelalte localităţi care vor să implementeze un transport ecologic în localitate, deoarece, pe lângă, încurajarea utilizării sistemului de transport public şi creşterea atractivităţii oraşului Brezoi, proiectul are o importantă componentă ecologică, aceea de reducere a emisiilor de carbon: „Este un alt proiect important pentru oraşul Brezoi. Proiectul presupune construirea a 12 kilometri de pistă de biciclete, achiziţionarea a trei autobuze electrice pentru transportul local, construirea unei staţii de încărcare electrice şi a unui depou pentru autobuze, dar şi amenajarea unor străzi care vor face parte din proiect, pe lângă care se vor construi şi pistele de biciclete. Cu ocazia aceasta se vor asfalta străzile în satul Golotreni şi satul Păscoaia. Pistele se vor amenaja de la Gara Lotru – satul Golotreni până în satul Păscoaia. Aceste autobuze urbane vor fi folosite pentru traficul local, dar sunt foarte importante pentru noi, având în vedere faptul că dimineaţa avem de transportat peste 200 de copii la şcoală şi cele patru microbuze şcolare pe care le avem nu fac faţă. Abia acum vom reuşi să facem ceva legal şi civilizat pentru transportul elevilor”, ne-a declarat primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Alte proiecte europene vor fi implementate la Brezoi

Un alt proiect aflat în evaluare, care a trecut de toate verificările de eligibilitate, în valoare de 4 milioane de euro prevede construirea unei clădiri multifuncţionale la liceu, cu sală de festivităţi, sală de sport, vestiare, 6 laboratoare şi dispensar medical. Investiţia este finanţată tot prin POR, axa 13.

Tot cu fonduri europene este şi proiectul prin care la Brezoi se va construi o piscină acoperită, la baza sportivă, şi va fi reabilitat parcul din Brezoi, unde se ţine festivalul de bluess. Valoarea investiţiei este tot de 4 milioane de euro, şi se va realiza cu bani atraşi printr-un fond elveţian, prin care se reabilitează numai clădiri publice. La Brezoi se află pe ultima sută de metri şi lucrările în valoare de un milion de euro, pentru reabilitarea sediului primăriei: „Dacă zilele acestea am semnat contractul privind achiziţionarea a trei autobuze electrice, celelalte proiecte sunt în lista de aşteptare, şi probabil că unul dintre ele va fi semnat până la finele anului. Este vorba despre proiectul care presupune construirea zonei de agrement, a bazinului de înot şi a clădirii de la liceul din Brezoi, pentru laboratoare. Cu ocazia acesta s-au finalizat şi lucrările la grădiniţa cu program prelungit din oraş. Putem spune că, din punct de vedere al şcolilor, nu avem nici un fel de probleme, toţi elevii învaţă de dimineaţa şi sunt spaţii suficiente unde îşi pot desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Pentru mămici, noua grădiniţă cu program prelungit dispune de condiţii optime şi de calitate unde să îşi lase copiii în siguranţă până la ora 17:00. Pe linia aceasta avem totul rezolvat. Grădiniţa cu program prelungit are o capacitate de 60 de locuri şi s-a construit deja. Iar lucrările de modernizare a primăriei se vor finaliza pe data de 15 octombrie Avem lucrări de aproape 10 milioane de euro anul acesta, investiţii care se vor realiza în oraş”, ne-a declarat primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...