Premierul Viorica Dăncilă: Printr-o reţea bine consolidată şi o coordonare eficientă putem să mobilizăm toţi actorii care au capacitatea să contribuie la punerea în practică a Agendei 2030

 Breaking News

Premierul Viorica Dăncilă: Printr-o reţea bine consolidată şi o coordonare eficientă putem să mobilizăm toţi actorii care au capacitatea să contribuie la punerea în practică a Agendei 2030

Premierul Viorica Dăncilă: Printr-o reţea bine consolidată şi o coordonare eficientă putem să mobilizăm toţi actorii care au capacitatea să contribuie la punerea în practică a Agendei 2030
octombrie 06
16:11 2019

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite, o întrevedere bilaterală cu Secretarul General adjunct al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Amina J. Mohammed.  Premierul a evidenţiat importanţa şi rolul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă ca mijloc de realizare a progreselor substanţiale în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) şi a ţintelor acestora de dezvoltare. Cu acest prilej a fost prezentat stadiul implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România, prim-ministrul accentuând faptul că numai printr-o reţea inter-instituţională bine consolidată şi o coordonare eficientă putem să mobilizăm toţi actorii – mediul de afaceri, mediul academic, sindicate, societatea civilă, organizaţii neguvernamentale – care au capacitatea să contribuie la punerea în practică a Agendei 2030. Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat importanţa implicării tinerilor în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, temă susţinută, de altfel, de România, în perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE. Întâlnirea a oferit oportunitatea de a face mai vizibilă activitatea României în domeniul dezvoltării durabile şi de a consolida astfel poziţia de centru regional pe care ţara noastră o ocupă în interiorul Comisiei Economice ONU pentru Europa (UNECE).

În context, a fost evidenţiată importanţa parteneriatelor şi organizarea de către ţara noastră, în parteneriat cu UNECE, în aprilie 2019, a conferinţei regionale cu tema Agenda 2030: parteneriate pentru dezvoltare durabilă. Şeful Executivului a subliniat că obiectivul Agendei 2030, de „a nu lăsa pe nimeni în urmă” presupune conservarea unei planete durabile pentru noi şi generaţiile viitoare şi a salutat accentul pus anul acesta pe subiectele referitoare la schimbări climatice şi dezvoltare durabilă, de interes permanent pentru România. De asemenea, prim-ministrul a reiterat susţinerea României pentru abordarea promovată de Secretarul General António Guterres şi de Secretarul General adjunct Amina Mohammed privind reforma sistemului ONU de dezvoltare, atât din punct de vedere al substanţei, cât şi al implicaţiilor financiare şi operaţionale, care au ca obiectiv creşterea eficienţei implementării Agendei 2030 de către sistemul ONU de dezvoltare. Secretarul General adjunct al ONU a mulţumit României pentru implicarea de o manieră constantă în activităţile organizaţiei.

În septembrie 2015, România s-a alăturat liderilor celor 193 state membre ale ONU la Summit-ul privind dezvoltarea, adoptând Agenda 2030 pentru dezvoltarea durabilă, un program de acţiune globală cu un caracter universal care promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economic, social şi de mediu.

Dezvoltarea durabilă şi pilonii economici, sociali şi de mediu reprezintă noul cadru pentru dezvoltarea globală, regională, naţională şi locală, iar promovarea acestora reprezintă un obiectiv general pentru Uniunea Europeană şi pentru statele membre.

Preşedinţia României la Consiliul UE a introdus această temă în priorităţile Programului său de lucru.

Guvernul României are rol de coordonare la nivel naţional a implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă şi a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (1.eradicarea sărăciei; 2.eradicarea foametei; 3.sănătate; 4.educaţie; 5.egalitate de gen; 6.apă; 7.energie; 8.muncă decentă; 9.infrastructură, industrie şi inovaţie; 10.eliminarea inegalităţilor; 11.oraşe; 12.consum şi producţie durabile; 13.schimbări climatice; 14.oceane, mări, resurse marine; 15.ecosisteme terestre; 16.instituţii eficiente; 17.parteneriate pentru dezvoltare).

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...