Un complex sportiv nou se poate ridica la Păuşeşti Măglaşi

Tinerii comunei Păuşeşti Măglaşi vor beneficia de o bază sportivă modernă cu teren sintetic de tenis, gradene şi mai multe facilităţi, care vor aduce plus valoare în calitatea prestaţiilor pe plan sportiv: „Primăria Comunei Păuşeşti Măglaşi a cumpărat 6000 de metri de teren lângă baza sportivă din satul Valea Cheii, unde intenţionăm să atragem fonduri pentru construirea unei baze sportive cu teren modern de fotbal amenajat la standardele europene, cu două terenuri de tenis şi cu două terenuri de dimensiuni mai mici pentru fotbal, vestiare moderne, saună, duşuri, o zonă verde de relaxare gen parc şi o parcare. Avem un proiect pentru construirea unui adevărat complex sportiv modern. Scopul este acela de a atrage cât mai mulţi tineri către sport, pentru că sportul înseamnă sănătate şi poate aşa îi convingem pe copii să lase tableta şi calculatorul şi să se îndrepte spre sport.

Tinerii comunei vor beneficia de sală de sport

Administraţia locală din Păuşeşti Măglaşi a depus la Compania Naţională de Investiţii documentaţia proiectului privind construirea unei săli de sport. Sala ar urma să aibă 200 de locuri pentru spectatori şi sunt şanse să înceapă lucrările în primăvara anului viitor. Astfel, orele de educaţie fizică şi sport pentru elevii din Păuşeşti Măglaşi vor deveni atractive şi mult mai intense, iar tinerii din comunitate vor fi încurajaţi să facă mişcare:

„Din anul 2009 am depus proiectul pentru construirea sălii de sport, însă nu a primit finanţare, nu ştiu din ce motive. În această perioadă am întocmit din nou documentaţiile şi, până când nu voi realiza şi această sală de sport, nu mă las. Cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii, investiţia privind reabilitarea şi modernizarea căminului cultural s-a finalizat, iar eu mă declar mulţumit de lucrările care au fost executate. În cadrul proiectului au fost incluse şi câteva dotări privind sala de film unde vom avea un cinematograf 3D şi o bibliotecă modernă. Avem o sala de spectacole cu o capacitate de 250 de locuri unde se vor putea organiza evenimente, iar într-una dintre sălile căminului cultural se va amenaja un muzeu al localităţii. Muzeul va avea ca scop prezentarea şi promovarea istoriei, culturii şi tradiţiilor comunităţii noastre. Tot în cadrul acestui cămin vom amenaja şi o sală de fitness unde vor fi montate aparatele de sport necesare, dar şi câteva mese pentru tenis de masă. Căminul va dispune de un club al pensionarilor, dotat cu cele necesare, pentru ca persoanele de vârsta a treia sa aibă un loc unde sa-si petreacă timpul, dar şi de o bibliotecă modernă”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *