Mihai Ionescu: „Masterplanul judeţean bate pasul pe loc”

 Breaking News

Mihai Ionescu: „Masterplanul judeţean bate pasul pe loc”

Mihai Ionescu: „Masterplanul judeţean bate pasul pe loc”
octombrie 08
10:11 2019

La Cernişoara, trei sate aşteaptă cu sufletul al gură introducerea reţelei de apă în localitate, însă proiectul bate pasul pe loc din cauza celor de la ADI Apa Vâlcea, stârnind nemulţumiri atât în rândul cetăţenilor, dar şi al administraţiei locale în ceea ce priveşte demersurile proiectului de introducere a reţelei de apă şi canalizare prinse în masterplanul judeţului. Primarul din Cernişoara, Mihai Ionescu, subliniază faptul că, până acum, cele mai multe dintre localităţile  prinse în acest masterplan doar au cotizat, fără a primi ceva în schimb. Atunci când s-a înfiinţat Adi Apa Vâlcea, ca multe alte localităţi, şi administraţia locală din Cernişoara s-a înscris, cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni destinaţi alimentării cu apă şi canalizării, renunţând în schimb la investiţii finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare. Mai mult, ghidul de finanţare  a suferit între timp numeroase modificări, în detrimentul câtorva localităţi cu un număr mai mic de locuitori. Acum, pentru că nu s-a realizat nimic din ceea ce şi-a propus, primarul din Cernişoara, Mihai Ionescu se gândeşte să se retragă şi să depună proiectul pe alte axe europene sau prin Programul Naţional de Dezvoltare: „Problema pe care o avem noi se leagă de extinderea canalizării şi reţelei de apă pe o lungime de 25 de kilometri, pentru cele trei sate care aşteptă cu sufletul la gură aceste utilităţi: Obârşia, Mădulari şi Cernişoara. Nu ştiu ce să le mai spun oamenilor. Reţeaua existentă în localitate este predată în vederea administrării la Apavil. A fost o lucrare bine executată, cu bani europeni, pe o lungime de 10 kilometri. Puteam foarte bine să depun proiectul de apă şi canalizare pe alte axe europene sau prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, iar astăzi aveam apă în toată localitatea. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a făcut o situaţie cu toate localităţile care nu aveau apă şi canalizare şi a format acest ADI Apa Vâlcea să se ocupe în vederea absorbţiei banilor europeni pentru introducerea reţelei de apă şi canalizate în toate localităţile din judeţ. Au trecut aproximativ 10 ani, nu s-a întâmplat nimic şi nici nu face nimic. Suntem în acest masterplan unde doar am cotizat, fără a primi ceva în schimb. Atunci când s-a înfiinţat Adi Apa Vâlcea ne-am înscris cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni, dar nu se întâmplă nimic”, a precizat primarul din Cernişoara, Mihai, Ionescu.

Claudia Şchiopu >�’��@�V�g�n�{����:���ome��PI�����\�뒐���

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...