O nouă formă de educaţie: Digitaliada de la Roeşti

 Breaking News

O nouă formă de educaţie: Digitaliada de la Roeşti

O nouă formă de educaţie: Digitaliada de la Roeşti
octombrie 12
22:09 2019

Un exemplu de urmat şi în restul şcolilor din judeţul Vâlcea, este noul mod de predare digital de la Roeşti, o idee ingenioasă care a fost pusă în practică, pentru început, doar într-o şcoală din mediul rural. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Ion C. Constantinescu” din comuna Roeşti, unde conducerea şi cadrele didactice au decis că este bine să-şi pregătească elevii pentru viitor. Profesorii care au pus bazele acestui proiect sunt Elena Stănişor şi Cătălin Stoian, iar proiectul se numeşte „Educaţia digitală – o necesitate a învăţământului românesc modern” (Digitaliada) şi a fost inaugurat miercuri, 9 octombrie 2019, în prezenţa inspectorului general şcolar al ISJ Vâlcea, Andra Bica, a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu şi a primarului localităţii, Gheorghe Drăghici. Digitaliada este un program naţional de susţinere a educaţiei digitale la clasele gimnaziale. Programul are două componente: platforma Digitaliada.ro – un hub de resurse educaţionale digitale şi Digitaliada în şcoli gimnaziale din sate. Digitaliada a fost lansată printr-un proiect pilot derulat între 2016 şi 2017, care a continuat cu cea de-a doua ediţie în perioada 2017-2018, respectiv cea de-a treia ediţie, în 2018-2019. Acest program va continua şi în anul 2020, ajungând la a patra ediţie.

Digitaliada încurajează folosirea conţinutului digital educativ la clasă a metodelor de lucru alternative pentru a creşte performanţele şcolare ale elevilor şi integrarea lor, iar acest program se desfăşoară cu avizul Ministerului Educaţiei.S-au investit până în acest moment 2 milioane de euro în cele patru ediţii ale programului de către Fundaţia Orange. La şcoala din Roeşti, orele de matematică şi tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor se derulează într-un laborator ​complet echipat cu tablete pentru fiecare elev, laptop şi videoproiector, folosindu-se metode de predare şi materiale educaţionale digitale create într-un program special. Aşadar, profesorii vor îmbina metodele clasice de predare cu metodele digitale, care vor spori interesul elevilor. Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...