Fonduri europene pentru un amplu proiect de infrastructură, la Bălceşti

 Breaking News

Fonduri europene pentru un amplu proiect de infrastructură, la Bălceşti

Fonduri europene pentru un amplu proiect de infrastructură, la Bălceşti
octombrie 13
19:14 2019

Claudia ŞCHIOPU

Prioritatea administraţiei locale din Bălceşti o reprezintă proiectele cu finanţare europeană.

Despre implementarea acestora la nivelul oraşului, primarul din Bălceşti afirmă că sunt unica şansă de a reconstrui aşezarea, subliniind faptul că, prin deschiderea noilor axe de finanţare sunt fonduri care vin de la Uniunea Europeană pentru toate domeniile, însă trebuie multă muncă, implicare, dar şi o accelerare a documentaţiilor pentru obţinerea sigură a finanţărilor în acest sens. Dacă, anii trecuţi, pentru oraşele mici absorbţia fondurilor europene pentru proiectele de dezvoltare a zonelor respective era aproape inexistentă, acum, în oraşul Bălceşti se implementează un proiect care priveşte modernizarea oraşului, în valoare de 5 milioane de euro. Este un proiect integrat, pe partea educaţională, cultural-recreativă şi pentru modernizarea infrastructurii rutiere: „În doar un singur mandat nu poţi să realizezi totul. Avem proiecte în implementate sau proiecte care urmează să fie implementate, şi pot spune că sunt mulţumit de ceea ce le-am promis cetăţenilor. Prima şi cea mai mare satisfacţie a mea este redeschiderea spitalului. Apoi urmează partea de infrastructură, la care mai avem de lucrat. La acest capitol avem deja în implementare un proiect cu bani europeni, pe Axa 13, prin Programul Operaţional Regional „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în localităţile mici şi mijlocii”, în cadrul căruia avem lucrări de modernizare a infrastructurii de drumuri, a celei educaţionale, dar şi culturale. Ne-am mişcat repede cu finalizarea documentaţiei, proiectul fiind al cincilea de acest gen din regiunea Sud-Vest Oltenia. Accesarea fondurilor europene prin deschiderea acestor noi axe reprezintă ocazia unică de dezvoltare a oraşului, şansa noastră, iar noi nu am ratat această posibilitate. Proiectul ajunge până la 5 milioane de euro şi este un proiect amplu, care va schimba radical imaginea oraşului”, a precizat primarul din Bălceşti, Constantin Aleca.

Proiect integrat pe partea educaţională, cultural-recreativă şi pentru modernizarea infrastructurii rutiere

În cadrul proiectului se vor aloca fonduri europene pentru modernizarea a două şcoli, dar şi pentru asfaltarea drumurilor de interes local. Ambele locaţii vor beneficia de dotări şi lucrări de reabilitare, aşa cum ar trebui să fie o şcoală modernă: „Proiectul a căzut ca o mană cerească pentru oraşul Bălceşti. În cadrul acestui proiect sunt incluse lucrări de modernizare a infrastructurii de drumuri, a celei educaţionale, dar şi culturale. La capitolul infrastructură, partea de proiectare este în faza de final, iar în maximum două săptămâni vom face procesul de predare-primire, după care vom scoate la execuţie lucrarea. Dacă nu vom avea contestaţii, constructorul care va câştiga licitaţia poate să înceapă lucrările din toamna acestui an. Urmează lucrările de modernizare pentru şcoli, unde partea de proiectare este în faza pregătirii caietului de sarcini, şi apoi vom face achiziţia pentru proiectare, după care va fi licitaţia, iar apoi execuţia lucrărilor”, a precizat primarul Constantin Aleca.

Investiţie de 5 milioane de euro pentru oraşul Bălceşti

Se vor moderniza prin asfaltare drumurile de interes local, podeţele şi şanţurile pe o lungime de 12 kilometri şi se va face amenajarea pe o lungime de 2,7 kilometri a trotuarelor în oraş. În proiect intră şi două şcoli: Şcoala Generală Bălceşti, unde se vor executa lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare, dar şi Şcoala Generală din Otetelişu. Fiecare sală de clasă a şcolii din Bălceşti va fi dotată cu tablă interactivă, proiectoare 3D cu ecrane de proiectare, mobilier nou, centrală termică, uşi şi pardoseală schimbate. În curtea şcolii se vor amenaja două terenuri sintetice, iar sala de sport existentă va fi modernizată şi dotată, şi se va face o extindere pentru vestiare. Şcoala va fi împrejmuită cu gard din fier forjat. La Şcoala Generală din satul Otetelişu întreaga clădire va reabilitată, modernizată şi dotată. Şcoala are opt săli de clasă care şi fiecare sală va fi dotată cu table interactive, proiectoare 3D şi mobilier. În curtea şcolii se va construi un teren sintetic şi un teren cu gazon natural cu dimensiunea de 90 x 45, unde se vor construi inclusiv vestiare. Tot în curtea şcolii se va amenaja un parc dotat cu mobilier urban, pergole, alei, trotuare, sistem de irigaţii, sistem WiFi – internet gratuit pentru cei din zonă. La şcoala din satul Otetelişu se va construi şi o sală de festivităţi.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...