Primăria Lungeşti a finalizat numeroase investiţii locale

 Breaking News

Primăria Lungeşti a finalizat numeroase investiţii locale

Primăria Lungeşti a finalizat numeroase investiţii locale
octombrie 13
19:12 2019

Mai multe investiţii şi-au găsit finalitatea în acest an, la Lungeşti. Modernizarea şi dotarea dispensarului uman cu aparatură de ultimă generaţie, lucrările la cele două cămine culturale din localitate, modernizarea şcolii şi construcţia sălii de sport, dar şi construirea podului din punctul „Neamţu” sunt doar câteva dintre proiectele care s-au finalizat încă de anul trecut. În cei opt ani de mandat, primarul Tiberiu Costea a atras fonduri guvernamentale şi europene pentru proiecte care, în cea mai mare parte, s-au finalizat în ultimul an. La Lungeşti există o infrastructură modernă, iar Tiberiu Costea promite şi alte proiecte noi, pentru modernizarea localităţii:

„Tot ce am avut prin PNDL-1 şi PNDL-2 am finalizat şi am făcut recepţia. Mai avem trei proiecte care sunt şi ele la final: este vorba despre sistemul de alimentare cu apă, branşarea auxiliară la canalizare şi zidul de sprijin de la Mănăstirea Mamu, proiecte la care vom face recepţia finală. Întreaga localitate are apă, iar canalizare ar mai fi necesară în satul Gânţulei, care are aproximativ 60 de familii. Proiectele privind modernizarea şcolilor sunt finalizate. În localitate funcţionează trei şcoli, poate printre cele mai moderne şcoli din judeţ”, ne-a declarat primarul Tiberiu Costea.

Vor urma noi proiecte importante

În continuare, accesarea fondurilor europene şi guvernamentale rămâne o prioritate pentru administraţia locală din Lungeşti. Primarul afirmă că vor urma noi investiţii: „S-a câştigat licitaţia pentru proiectul grădiniţei cu program normal care se va construi între cele două şcoli din centrul localităţi. Va fi o grădiniţă modernă, cu sală de festivităţi şi având mobilier adecvat copiilor. În localitate se va construi şi o grădiniţă cu program prelungit, investiţie pentru care vor începe lucrările în această perioadă. Pe lângă aceste proiecte, în localitate se va construi şi un bazin de înot acoperit. Aşteptăm să primim confirmare de la Compania Naţională de Investiţii privind semnarea contractului de finanţare. Bazinul de înot se va construi în centrul localităţii, lângă sala de sport”, precizează primarul. La Lungeşti se va pune în practică şi proiectul care vizează colectarea gunoiului de grajd şi a resturilor vegetale de pe raza comunei, dar şi construirea unei platforme speciale pentru fermentaţia aerobă.

Proiect în implementare: construcţia unui centru de zi pentru bătrâni

Un proiect în valoare de un milion de euro, accesat prin AFIR, şi care în prezent este în faza de licitaţie priveşte construirea unui centru de zi pentru bătrânii din localitate. Centru se va construi pe amplasamentul unei şcoli dezafectată din satul Fumureni şi vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea construcţiei, precum şi asigurarea infrastructurii necesare înfiinţării Centrului de zi dedicat persoanelor vârstnice: „Clădirea are un etaj, dar se va mai construi un nivel unde se va monta un lift interior din sticlă. Seniorii vor avea parte de tratament, de consiliere psihologică şi socială, fizioterapie, ba chiar de tratament la o salină artificială. Centrul va fi dotat cu spa, jacuzzi, se va putea face fizioterapie cu ultrasunete. Căminul va avea capacitatea de aproximativ 300 de persoane. Aici se va putea servi inclusiv masa în sistem catering şi vârstnicii vor beneficia de tratament pe baza aparatelor existente. În cadrul proiectului se va amenaja inclusiv o sală de spectacole, unde se vor organiza spectacole, se vor susţine piese de teatru şi aniversări. Am accesat fonduri şi pe această linie, în mod special pentru a sprijiniri persoanele vârstnice. Niciodată nu am lăsat de-o parte aceste persoane, fiindcă în această categorie sunt şi părinţii mei, şi trebuie să avem grijă de toată lumea. Pentru copii, în localitate avem o sală de sport, şcoli şi grădiniţe moderne, şi o să urmeze bazinul de înot acoperit. În comună sunt 270 de copii, numărul este constant, şi trăiesc cu nădejdea că, în viitor, se va găsi unul dintre ei care să ducă mai departe, în lume, numele localităţii, poate chiar în domeniul sportiv”, ne-a declarat primarul Tiberiu Costea.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...