Reabilitarea „Drumului Domniţelor” va pune Berislăveştiul pe harta turismului vâlcean

 Breaking News

Reabilitarea „Drumului Domniţelor” va pune Berislăveştiul pe harta turismului vâlcean

Reabilitarea „Drumului Domniţelor” va pune Berislăveştiul pe harta turismului vâlcean
octombrie 13
19:20 2019

Reabilitarea drumului care face legătura dintre staţiunea Călimăneşti şi judeţul Argeş prin Sălătrucel şi Berislăveşti va revitaliza turismul din zonă.
Situat la poalele Masivului Cozia, vechiul drum spre Curtea de Argeş şi Cozia, numit „Drumul Domniţelor”, pe care domniţele din familia voievodală porneau în pelerinaj la diferite mănăstiri din zona Ţării Loviştei, dar mai ales la Cozia va deveni cu uşurinţă un drum turistic important. Primarul Ion Buşagă spune că acest drum strategic, DJ 703G va fi asfaltat de Consiliul Judeţean Vâlcea prin Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, iar la data de 18 noiembrie va avea loc licitaţia privind lucrările în cadrul proiectului „Modernizare DJ 703G Jiblea – Sălătrucel – Berislăveşti – Robaia – Limită Judeţul Argeş”. Valoarea investiţiei, este de 67.665.745 de lei. Localităţile Sălătrucel şi Berislăveşti au un specific anume, individualizat datorită aşezării geografice, dar şi al istoriei acestor locuri. Se spune că, pe acest drum, al domniţelor, care leagă Curtea de Argeş de Cozia a fost dus cu sania, în data de 4 februarie 1418, domnitorul Mircea cel Bătrân, pentru a fi înmormântat la Mănăstirea Cozia, ctitoria sa.
Proiectul acesta cuprinde reabilitarea părţii carosabile pe ambele părţi, şoseaua fiind prevăzută cu piste de biciclete, rigolele şi podeţele betonate, iar peste rigole trotuar betonat. Dacă se va respecta acest proiect de asfaltare a drumului judeţean 703G, întreaga zonă va fi de poveste. Primarul din Berislăveşti, Ion Buşagă spune că cele mai importante proiecte pentru localitate sunt: asfaltarea drumului judeţean 703G, pentru care lucrările vor începe în cel mai scurt timp, modernizarea a zece drumuri şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit.

La Berislăveşti se va construi o grădiniţă cu program prelungit

Pentru a veni în sprijinul părinţilor care au copii de vârstă preşcolară şi sunt nevoiţi sa apeleze la serviciile unor grădiniţe cu program prelungit din alte localităţi sau să-i lase acasă cu bunicii, administraţia locală din Berislăveşti a atras fonduri europene în vederea înfiinţării unei grădiniţe cu program prelungit.
Noua grădiniţă se va construi în centrul comunei, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 22 de miliarde de lei vechi. Demersurile administraţiei locale au venit la cererea cetăţenilor comunei, care au sesizat nevoia deschiderii unei grădiniţe cu program prelungit, la ora actuală nefuncţionând nici o astfel de unitate la Berislăveşti.

Ion Buşagă: „Pentru mine, tot ce promit este lege”

Grădiniţa va avea în dotare săli de clasă spaţioase, dormitoare cu dotări complete, sală de mese, toalete amenajate special pentru copii şi va fi dotată cu material didactic. Întreaga curte va fi amenajată ca spaţiu de joacă pentru copii, cu tobogane şi leagăne. „Vor începe lucrările şi la grădiniţa cu program prelungit, un proiect pe care l-am făgăduit cetăţenilor pentru acest mandat, iar pentru mine tot ce promit este lege. Neapărat trebuie să o realizăm. Investiţia va avea finanţare din fonduri europene. Suntem printre primii din judeţ care accesează fonduri pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit, prin acest program. Pentru această grădiniţă avem construcţia pe care am cumpărat-o de la Cooperaţia de Consum, o locaţie pe care acum o vom transforma, cu bani europeni, într-o grădiniţă cu program prelungit”, spune primarul. În localitate funcţionează deja două şcoli şi trei grădiniţe. „Avem o şcoală modernă, pe care am reabilitat-o în urmă cu trei ani, din fonduri alocate de la Banca Mondială, avem şi două microbuze şcolare, cu care reuşim să aducem copiii la centru. Nu sunt şcoli moderne şi dotate în oraşe mari din ţară, aşa cum sunt şcolile din Berislăveşti”, a mai spus primarul Buşagă. Primarul are de gând să acceseze, însă, şi alte proiecte europene.

Claudia ŞCHIOPU

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...