Mobilitatea urbana durabilă, o prioritate pentru Primăria Brezoi

 Breaking News

Mobilitatea urbana durabilă, o prioritate pentru Primăria Brezoi

Mobilitatea urbana durabilă, o prioritate pentru Primăria Brezoi
octombrie 21
16:18 2019

La sfârşitul lunii septembrie, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu a semnat cu primarul oraşului Brezoi, Robert Schell contractul de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, referitor la proiectul „Mobilitate urbană durabilă în oraşul Brezoi”. Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 3 – sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon; prioritatea de investiţii 4e – promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare; Obiectivul specific 3.2 – reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Beneficiar al proiectului este Oraşul Brezoi, iar valoarea totală a proiectului este de 15.874.429,71 lei, din care suma solicitată este de 14.922.109,01 lei (3.262.090,98 euro). Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea emisiilor de carbon, încurajarea utilizării sistemului de transport public, precum şi creşterea atractivităţii oraşului Brezoi. Principalele lucrări de intervenţie care se vor realiza în cadrul proiectului vor fi: amenajarea unei piste pentru biciclete pe o lungime de 11.425,0 metri; realizarea unei punţi pentru biciclete, peste râul Lotru; construirea unei hale metalice având funcţiunea de autobază, menită să asigure gararea autobuzelor asigurate prin această investiţie. Dimensiunile în plan ale clădirii sunt 16,00 × 22,82 metri. De asemenea, în zonă se va construi o staţie de autobuz şi vor fi achiziţionate trei autobuze hibrid diesel-electric urbane, menite să asigure transportul pasagerilor pe ruta Călineşti-Brezoi-Păscoaia.

Alina MONEA

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...