Se modernizează drumul spre conacul Brătienilor de la Mihăeşti, construcţia boierească devenită spital

 Breaking News

Se modernizează drumul spre conacul Brătienilor de la Mihăeşti, construcţia boierească devenită spital

Se modernizează drumul spre conacul Brătienilor de la Mihăeşti, construcţia boierească devenită spital
octombrie 21
07:08 2019

În prezent se modernizează drumul care duce spre conacul Brătianu, un adevărat castel brâncovenesc în miniatură, construit de omul politic Vintilă Brătianu, şi devenit după anul 1947 spital. Lucrările de modernizare a drumului de acces şi amenajarea unei bucătării pentru pacienţii Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti, sunt în plină desfăşurare. Fondurile necesare realizării celor două investiţii sunt alocate de Consiliul Judeţean Vâlcea:

„Pentru reparaţia drumului de acces s-a alocat suma de 510.000 de lei, urmând ca lucrările să fie finalizate la începutul lunii noiembrie. Pentru reabilitarea şi modernizarea bucătăriei, în valoare de 150.000 de lei, constructorul are termen de finalizare luna decembrie a acestui an. Ambele proiecte sunt în grafic”, a afirmat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Fonduri europene pentru modernizarea clădirii ambulatoriului

Pe lângă aceste investiţii, Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat fonduri pentru întocmirea documentaţiei în vederea accesării unui proiect european care va cuprinde lucrări de extindere şi modernizare a clădirii ambulatoriului din cadrul spitalului: „Conducerea Consiliului Judeţean este alături de comunitatea din Mihăeşti. Se asfalteazã drumul judeþean care duce spre Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti. În această zonă se afla binecunoscutul Domeniu al Brătienilor, care includea un frumos parc dendrologic, două lacuri cu nuferi şi exista un frumos palat brâncovenesc, care a aparţinut marelui om politic Vintilă Brătianu. Consiliul Judeţean a avut în proiect inclusiv toaletarea parcului, dar şi curăţarea unuia dintre cele mai frumoase lacuri cu nuferi din România, pentru că lacul este protejat de lege şi nu s-a putut interveni”, spune primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu. 

În prezent sunt în plină desfăşurare lucrările de asfaltare a drumului judeţean 678 A, drum care porneşte din DN 64, de la Tătărani, parcurge comunele Mihăeşti, şi anume satul Munteni, Galicea, Nicolae Bălcescu şi Milcoiu, unde se intersectează cu DN 7 (E81). Inclusiv podul de fier va fi modernizat.

„Acest drum judeţean pe care nu a mai fost turnat covor asfaltic din anul 1972 reprezintă cea mai scurtă cale de acces la reţeaua transeuropeană de transport TEN-T Core E81 (DN7). Consiliul Judeţean a luat în calcul şi asfaltarea drumului judeţean care porneşte din dreptul Mănăstirii Govora”, a mai precizat primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...