România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupţie

 Breaking News

România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupţie

România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupţie
octombrie 24
17:06 2019

În primul mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis a pus fundaţia României normale blocând încercările PSD de a anula independenţa justiţiei şi de a scoate ţara noastră de pe traiectoria euro-atlantică. În al doilea mandat, Klaus Iohannis îşi propune să realizeze „România normală”, prin profesionalizarea administraţiei publice, continuarea luptei anticorupţie, simplificarea şi clarificarea legislaţiei.

Klaus Iohannis şi-a lansat programul pentru alegerile prezidenţiale, intitulat “Împreună pentru România normală”. Potrivit documentului, în primul mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis a pus fundaţia României normale, ducând o bătălie cu PSD pentru apărarea statului de drept. ”Am mers la şedinţe de guvern, am atacat la Curtea Constituţională, am sesizat Comisia de la Veneţia şi Avocatul Poporului, am reîntors legi la Parlament spre reexaminare, am explicat public cât de toxice şi de nocive sunt modificările iniţiate de PSD, am convocat, pe 26 mai 2019, un referendum naţional pe tema justiţiei. Bilanţul tuturor acestor acţiuni: amnistia şi graţierea – priorităţile zero ale PSD – nu au fost legiferate, OUG 13 nu este în vigoare, codurile penale favorabile infractorilor – obsesia de ani de zile a PSD – nu au fost adoptate”, explică preşedintele Klaus Iohannis.

În al doilea mandat, Klaus Iohannis îşi propune să continue pe bazele puse deja în primul mandat. Unul dintre obiectivele preşedintelui Iohannis este reconstruirea încrederii în instituţiile publice. Un amplu proces de audit al instituţiilor din sfera administraţiei publice este indispensabil pentru reconstrucţia credibilităţii şi modernizarea instituţiilor publice. Corpul de audit, o structură interdisciplinară autonomă, formată din specialişti independenţi, va coordona întreg procesul de audit, cât şi evaluarea politicilor publice. ”Există foarte mulţi profesionişti în sistemul de stat şi ei sunt cei care merită promovaţi, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure buna funcţionare a marilor servicii publice”, este angajamentul preşedintelui Iohannis.

Simplificarea legislaţiei este un alt capitol al programului de guvernare reprezentat de Justiţie. ”Fără compromisuri privind independenţa justiţiei şi domnia legii”, este angajamentul şefului statului. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. Susţinem independenţa justiţiei, promovăm profesionalismul, corectitudinea şi integritatea funcţiei publice, se afirmă în programul preşedintelui Klaus Iohannis.  Revizuirea legilor din domeniul justiţiei este obligatorie pentru a se elimina intervenţiile nocive din ultimii trei ani. Aceste acte normative trebuie să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia, ale Consiliilor Consultative ale Judecătorilor şi Procurorilor Europeni, precum şi cu rapoartele Comisiei Europene şi GRECO.

Pentru ca actul de justiţie să fie unul de calitate, profesioniştii direct implicaţi trebuie să beneficieze de toate condiţiile necesare, de la infrastructura instanţelor şi parchetelor, a poliţiei judiciare, până la aspecte care ţin de claritatea şi de predictibilitatea legislaţiei.

Actuala legislaţie a României trebuie supusă unui amplu proces de revizuire sub aspectul calităţii sale, în vederea simplificării şi creării unui cadru legislativ predictibil pentru cetăţeni, mediul privat, instituţii, inclusiv pentru decidenţii politici. Calitatea legii, accesibilitatea, precizia şi claritatea sa sunt grav afectate atunci când primează cantitatea, cu aproape 14.000 de legi, ordonanţe simple sau de urgenţă ale Guvernului care au fost adoptate din anii ‘90 până în prezent, fără a aduce în discuţie cele peste 32.000 de hotărâri de Guvern sau alte acte de reglementare secundară sau terţiară, cu legi greoaie, care afectează principii fundamentale ale statului de drept. Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...