Primarul Municipiului s-a întâlnit cu vâlcenii din Ostroveni

 Breaking News

Primarul Municipiului s-a întâlnit cu vâlcenii din Ostroveni

Primarul Municipiului s-a întâlnit cu vâlcenii din Ostroveni
octombrie 26
17:03 2019

Aproape 200 de cetăţeni ai cartierului Ostroveni au fost prezenţi la întâlnirea cu primarul Mircia Gutău de miercuri 23 octombrie, de la Cinematograful „Geo Saizescu”.

Acest eveniment a fost deschis de primarul Municipiului care a prezentat cele mai importante investiţii finalizate, în curs de finalizare Şi cele în curs de proiectare ce afectează zona Ostroveni. Aici se face referire la: bretelele de la pasajul Tudor Vladimirescu ce vor facilita traficul auto spre Şi dinspre cartierul Ostroveni, modernizarea podului peste râul Olăneşti din prelungirea bulevardului Tineretului, unde au fost montate pavele pe trotuare, unde se va schimba balustrada şi se va moderniza sistemul de iluminat public.

Acest proiect va demara în câteva săptămâni şi a fost realizat cu finanţare europeană de modernizare a iluminatului public în întreg oraşul şi care vizează mai multe străzi din cartierul Ostroveni, deschiderea Centrului de Permanenţă al cărui prag a fost trecut, în mai puţin de o lună de la inaugurare, de aproape 300 de locuitori ai cartierului afectaţi de probleme medicale urgente, montarea semaforului cu buton pe str. Luceafărului la Şcoala Gimnazială nr. 10, transformarea Căminului Liceului ”Ferdinand I”  în locuinţe sociale moderne, proiectul de modernizare pe fonduri europene a Şcolii Gimnaziale nr. 13, modernizarea Grădiniţei nr. 2, construirea grădiniţei din zona de Sud a cartierului cu finanţare PNDL, construirea, cu finanţare de la bugetul de stat, a celor cinci blocuri de locuinţe sociale lângă cele deja existente la fostul cămin de bătrâni de pe str. Ostroveni, înlocuirea în proporţie de aproximativ 90% a vechilor ghene de gunoi cu sisteme moderne, închise, cu posibilitatea de colectare separată a deşeurilor reciclabile, modernizarea cu dale elastice a trecerii la nivel de cale ferată de pe str. Mihai Eminescu, amenajarea parcului de lângă Şcoala Gimanzială ”Anton Pann” sau proiectul de construire în cartier a unei piscine pentru copii.

Problemele pe care le-au ridicat locuitorii zonei de Vest a cartierului Ostroveni au ţinut de mai multe domenii printre care lipsa locurilor de parcare, iluminat public deficitar, traficul auto şi pietonal intens în anumite zone Şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Printre soluţiile propuse de primar la aceste sesizări s-au numărat construirea unei parcări etajate pe patru sau cinci nivele, în spatele Complexului ”Hermes”, pe locul actualului teren de sport faţă de care există deja multe reclamaţii privind gălăgia făcută de cei care îl folosesc, schimbarea vechilor lămpi de iluminat public între blocuri cu unele pe LED şi montarea acestora în aşa fel încât să nu mai fie obturate de coroanele copacilor, modernizarea uniformă a spaţiilor comerciale de la ”Tic Tac” cu desfăşurarea comerţului doar în interior şi cu eliminarea programului non-stop (sau, în cazul în care proprietarii acestor spaţii nu ajung la un acord în acest sens, demolarea acestei zone şi realizarea unor spaţii verzi) sau montarea/demontarea de bănci sau de foişoare numai cu acordul locuitorilor din imediata lor vecinătate; pentru alte probleme, primarul Gutău şi reprezentanţi ai principalelor departamente din primărie vor face o serie de deplasări în teren pentru găsirea celor mai adecvate soluţii.

Alte propuneri care au fost însuşite imediat de către primar au fost acelea de decorare, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a unui brad situate pe strada Mihai Eminescu Şi de montare a unor indicatoare de orientare către Piteşti, Sibiu şi Bucureşti mai ales în contextul inaugurării bretelelor la pasajul Tudor Vladimirescu ce este programat pentru data de 30 noiembrie. O nouă întâlnire cu locuitorii zonelor de Est şi de Sud delimitate de bd. Tineretului, faleza râului Olăneşti, faleza râului Olt, str. Nicolae Enache, str. Ştrandului, str. Aurelian Sacerdoţeanu şi str. Eugen Ciorăscu este programată pentru desfăşurare joi 31 octombrie, începând cu ora 17.00, tot la Cinematograful ”Geo Saizescu”. Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...