Râmnicu Vâlcea se înfrăţeşte cu palestinienii

 Breaking News

Râmnicu Vâlcea se înfrăţeşte cu palestinienii

Râmnicu Vâlcea se înfrăţeşte cu palestinienii
noiembrie 01
18:03 2019

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă ordinară joi, 31 octombrie, a aprobat hotărârea prin care se propune iniţierea Acordului de cooperare şi înfrăţire între Municipiul Râmnicu Vâlcea din România şi Oraşul Dura, din Palestina. Această iniţiativă, de stabilire a unor relaţii de cooperare şi înfrăţire cu un oraş din Palestina a fost realizată şi implementată cu prilejul vizitei la Râmnic a unei delegaţii condusă de primarul oraşului Dura, Ahmed A.H. Swaitti, cu prezenţa Excelenţei Sale Fuad Karim Saliba Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România. Delegaţia palestiniană şi-a exprimat interesul pentru cooperarea cu municipiul Râmnicu Vâlcea în mai multe domenii, printre care: cultură, tineret şi sport, protecţia mediului, administraţie publică locală, precum şi managementul serviciilor publice locale.

Oraşul Dura este situat la 8 kilometri sud-vest de Hebrondin, Palestina şi este centrul a peste 43 de sate şi comunităţi rurale, fiind considerat a doua cea mai mare suprafaţă din zona Cisiordaniei. Oraşul Dura ajută cetăţenii oraşului prin implicarea mai multor organizaţii, instituţii şi asociaţii care să aducă servicii populaţiei, în vederea îmbunătăţirii statutului social, economic şi de mediu. Populaţia oraşului Dura şi a satelor sale este de aproximativ 105 mii de persoane în total, şi aproximativ 41 de mii pentru oraşul Dura (centru), conform recensământului palestinian din anul 2017. Oraşul Dura este membru a organizaţiei United Cities and Local Governments — UCLG, organizaţie reprezentativă pentru oraşele, guvernele locale şi regionale şi asociaţiile municipale din întreaga lume, care sprijină cooperarea internaţională între oraşe şi asociaţiile lor şi facilitează programe, reţele şi parteneriate pentru consolidarea capacităţilor administraţiilor locale, context în care şi-a manifestat dorinţa de a coopera cu municipiul Râmnicu Vâlcea în diferite domenii de activitate. Parteneriatul dintre cele două unităţi administrativ – teritoriale se bazează pe consolidarea relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre statul român şi statul Palestinian şi urmăreşte stabilirea de relaţii de cooperare în domenii de interes reciproc, potrivit atribuţiilor de care dispun, în conformitate cu legislaţiile în vigoare în România şi Palestina, între locuitorii celor două unităţi administrativ-teritoriale, precum şi promovarea schimburilor de bune practici şi experienţe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică şi socială a celor două unităţi administrativ-teritoriale. Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...