Daniel Muşat: „Pentru înfiinţarea reţelei de apă în satul Şuricaru se vor aloca bani din bugetul local”

 Breaking News
  • No posts were found

Daniel Muşat: „Pentru înfiinţarea reţelei de apă în satul Şuricaru se vor aloca bani din bugetul local”

Daniel Muşat: „Pentru înfiinţarea reţelei de apă în satul Şuricaru se vor aloca bani din bugetul local”
noiembrie 04
10:43 2019

La Milcoiu, satul Şuricaru a fost exclus de la finanţare privind înfiinţarea reţelei de apă din cauza faptului că nu se pliază condiţiilor impuse în programul alocărilor de fonduri guvernamentale. Investiţia este o făgăduială mai veche a primarului, pe care a decis să o realizeze cu bani din bugetul local. Este greu, spune primarul, deoarece, la ultima rectificare bugetară a primit zero lei, iar pentru a demara lucrarea nici un constructor nu este interesat să lucreze pe datorie: „Satul Şuricarunu are reţea de apă, este un sat mai retras, iar până unde trebuie să ne racordă sunt aproximativ 3 kilometri. Valoarea proiectului este de aproximativ două miliarde de lei vechi, dar am primit răspuns că nu suntem trecuţi la finanţare, fiindcă acest sătuc nu se încadrează cerinţelor, deoarece nu avem aglomerare suficientă. În această situaţie, am decis să alocăm fonduri din bugetul local, însă nici o firmă nu este interesată să facă lucrarea dacă nu avem toţi banii. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă pe scena politică, fiindcă avem promisiuni de la acest nou Guvern, că ne va aloca fonduri pentru proiectele necesare dezvoltării fiecărei localităţi. Dacă acest sat este mai izolat, asta nu înseamnă că trebuie să-l condamnăm la dispariţie. Pe de altă parte, cetăţenii nu ştiu că, pentru accesarea fondurilor, localitatea trebuie să se plieze unor condiţii impuse în programele de finanţare şi dau vina pe primar. Sper ca noul Guvern liberal să remedieze cât se poate de repede şi această problemă, încât să salvăm satele de la dispariţie prin alocarea fondurilor pentru toate proiectele de dezvoltare eficiente şi sustenabile pe care le dezvoltăm. Ar trebui să eliminăm aceste condiţii draconice, impuse în programele de finanţare. Acest sat este unul dintre cele mai frumoase zone ale localităţii. Dacă nu duc reţeaua de apă şi nu asfaltez drumul, condamn zona la dispariţie. De trei ani le tot promit că le bag apă, oamenii şi-au pierdut încrederea, nu mai au răbdare, dar voi face tot ce îmi stă în putinţă să rezolv această problemă. Multe dintre nerealizări sunt independente de voinţa mea. Acest proiect a fost depus în vederea finanţării la Ministerul Dezvoltării, de acolo l-au transferat la Compania Naţională de Investiţii, şi ulterior am primit răspuns că nu este prins la finanţare, deoarece nu se pliază din cauza aglomerării urbane, condiţie absurdă impusă în programul de finanţare”, ne-a precizat primarul comunei Milcoiu, Daniel Muşat.

Claudia ŞCHIOPU

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...