Mihai Pătru: „Am fost sigur că voi duce la bun sfârşit toate proiectele, chiar dacă unii erau sceptici”

 Breaking News

Mihai Pătru: „Am fost sigur că voi duce la bun sfârşit toate proiectele, chiar dacă unii erau sceptici”

Mihai Pătru: „Am fost sigur că voi duce la bun sfârşit toate proiectele, chiar dacă unii erau sceptici”
noiembrie 04
09:41 2019

Claudia ŞCHIOPU

Primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat stadiul proiectelor aflate în derulare. Când va dobândi localitatea reatestarea ca staţiune balneoclimaterică, dar şi cu ce gânduri aşteaptă alegerile prezidenţiale care vor avea loc nu peste mult timp, respectiv la data de 10 noiembrie, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Ce proiecte noi aveţi în plan, pentru modernizarea localităţii?

Mihai Pătru: Noi suntem pregătiţi pentru extinderea reţelei de gaze naturale în localitate. Este o lucrare mai mare, care atrage după sine şi o valoare considerabilă. Avem în plan extinderea reţelei de gaze pe strada Ştrandului, unde avem magistrala care duce spre localitatea Olăneşti, până la hotarul cu localităţile Mihăeşti şi Buneşti. Extinderi de reţea se vor face şi pe strada Lacurilor, strada Lunca, strada Salinei, Strada Aviatorului şi Coşota. Vrem să ducem reţeaua de gaze pentru că în prezent este cel mai important lucru pentru comunitate. Proiectul de gaze este realizat prin PNDL-3, fiind un program pe care noul Guvern Orban ne-a promis ca îl va finanţa în curând. Mandatul viitor vom lucra la extinderea reţelei de apă şi la reţeaua de gaze naturale. Apa, canalizarea şi gazul sunt cele mai importante. Prin urmare, la capitolul reţea de apă mai avem de acoperit trei străzi care sunt vitregite: strada Coceneşti, Lunca, Albinelor şi Slătioarele. Aceste străzi nu sunt populate, dar asta nu înseamnă că nu le vom lega la conducta de apă.

Impact real: Când veţi dobândi oficial reatestarea localităţii ca staţiune balneoclimaterică?

Mihai Pătru: Este prima prioritate, pentru mine. Documentele sunt la minister, aşteptăm Hotărârea de Guvern, de aproximativ trei luni depindem de ei. Le spun tuturor că suntem la un pas de reatestarea localităţii ca staţiune balneoclimaterică, şi sunt hotărât să realizăm acest lucru: vom readuce localitatea pe harta staţiunilor balneoclimaterice, îşi va recăpăta renumele, vom face să fie cunoscută în întreaga tară. Înainte de Revoluţie, Ocnele Mari, era considerată perla judeţului, locul unde, indiferent de anotimp, turiştii se bucurau de efectele benefice ale băilor de sare, însoţite de nămolul sapropelic, toate, la pachet, fiind un adevărat miracol pentru sănătate. În acest sens sunt pe ultima sută de metri cu toate diligenţele, astfel încât să obţinem statutul de staţiune. Sper ca, până la finele acestui an să avem certificatul de reatestare a localităţii pe masă. Pentru a aduce localitate la nivelul pe care noi ni-l dorim, avem totuşi nevoie de investitori care să ofere locuri de cazare şi de restaurante pentru toate buzunarele. Ocnele Mari este una dintre cele mai mari atracţii turistice din sudul României şi, pentru a se cunoaşte istoria fascinantă a fiecărui loc vom realiza trasee turistice. În acest sens avem panouri, pe care le vom monta la fiecare obiectiv sau punct turistic al localităţii Ocnele Mari, iar pe fiecare panou vom prezenta istoria acelui loc. Este cât se poate de clar faptul că, cele mai importante activităţi generatoare de venit sunt cele din turism, iar, în acest sens, localitatea trebuie să redevină ceea ce fost cândva, adică polul economic de dezvoltare turistică a judeţului.

Impact real: Ce proiecte aveţi, pentru încurajarea sportului?

Mihai Pătru: Avem planuri şi proiecte, sper să reuşim să le punem în aplicare. În acest sens am făcut şi un proiect de hotărâre pentru a ni se da măcar o parte din terenurile care au fost strămutate. Aici vrem să facem o bază sportivă, cu tot ce înseamnă un stadion modern şi vestiare. Va fi o zonă de agrement sportivă, bine dotată, care să atragă sportivii şi unde să se poată susţine inclusiv cantonamente. Mai mult, intenţionez să înfiinţez şi o echipă de fotbal, dar, despre asta nu se poate vorbi decât după ce vom avea şi stadion. Terenul unde aveam baza sportivă a fost revendicat de foştii proprietari, şi nu sunt de acord să-l cedeze primăriei. Pentru o astfel de bază sportivă avem nevoie de cel puţin 3000 de metri. Prin urmare, avem nevoie mai întâi de teren, iar apoi vom face documentaţia pentru proiect.

Impact real: Care este stadiul proiectelor aflate în derulare, pe raza localităţii?

Mihai Pătru: Cu bani de la Ministerul Dezvoltării avem un proiect pentru construirea a trei podeţe, un pod şi o punte pietonală, pentru care s-a desemnat deja entitatea câştigătoare. La proiectul de asfaltare mai avem 3 străduţe şi terminăm lucrările. Apoi, avem în lucru drumul judeţean, care va fi asfaltat începând de la intrarea în localitate şi până la primărie, pe o lungime de 2,5 kilometri, dar acest lucru se va întâmpla după ce se introduce reţeaua de apă şi canalizare şi după ce se fac branşările la gospodării.

Impact real: Care consideraţi că sunt principalele dumneavoastră realizări în acest mandat, şi ce aţi trece la capitolul nereuşite?

Mihai Pătru: Eu am avut habar de administraţie fiindcă, înainte de a ocupa funcţia de primar am lucrat în această primărie, iar când am promis, am fost sigur că voi duce la bun sfârşit proiectele, chiar dacă unii erau sceptici. Mai mult, am făcut multe lucruri pe care nici nu le aveam în plan. Avem un proiect cu bani europeni, poate cel mai valoros din istoria acestei localităţi, care nu era în oferta mea când am ocupat acest fotoliu, de primar. Acest proiect reprezintă o finanţare istorică pentru dezvoltarea oraşului Ocnele Mari. Proiectul are o valoare de 170 de miliarde de lei vechi, şi prin el, în oraş se va construi un bloc de locuinţe sociale cu 24 de apartamente, se va moderniza şi extinde grădiniţa cu program prelungit „Piticot Ocniţa”, dar se va realiza şi modernizarea străzilor şi trotuarelor de pe raza oraşului. Acest proiect va acoperi o parte însemnată a problemelor din localitate, plus că se va asfalta un sfert din oraş. Suntem în graficul de achiziţii, iar startul lucrărilor se va da în primăvara anului viitor. Prin urmare, tot ceea ce mi-am propus în procent de 90% am reuşit sa realizez. Pe lângă aceste proiecte avem monitorizarea video în oraş, s-a construit un teren de sport sintetic de dimensiuni mici, iar apa şi canalizarea sunt pe ultima sută de metri.

Impact real: Cum vedeţi oraşul, în următorul mandat?

Mihai Pătru: Localitatea trebuie să îşi poată recăpăta faima de altădată. În primul rând, este nevoie de reatestarea localităţii ca staţiune balneoclimaterică. Dacă avem acest statut, vom putea atrage fonduri europene mult mai uşor, avem programe de finanţare pe care ne putem plia şi, una peste alta, sunt mulţumit, pentru că se lucrează la Ocnele Mari. Eu stau pe teren să supraveghez lucrările, şi am reuşit să conving toţi proprietarii clădirilor aflate în paragină să le reabiliteze. Văd drumul judeţean asfaltat, cu trotuare frumos amenajate, cu zonă de promenadă şi parcări amenajate: sunt sigur că se va realiza. Nu se poate acum, fiindcă se lucrează încă la reţeaua de apă şi canalizare şi la branşări, zilnic se sparge asfaltul pe drumul judeţean. În următorul mandat vom face extinderi la reţeaua de apă şi la gazele naturale.  

Impact real: Vă reproşaţi ceva, în cei trei ani de mandat pe care i-aţi avut, ca primar?

Mihai Pătru: Nu este un reproş, este o părere de rău, faptul că legea nu îmi permite să am alături de mine angajaţi eficienţi. În acest moment, legea nu îmi permite ca cei care nu îşi fac treaba să fie daţi afară, pentru că o zi întârziere a unui document nefăcut la timp însemnă amânarea proiectului cu o lună. Caut angajatul organizator, cu simţul răspunderii.

Impact real: Cu ce gânduri aşteptaţi alegerile prezidenţiale care vor avea loc nu peste mult timp, respectiv în data de 10 noiembrie?

Mihai Pătru: Cred ca a venit şi vremea noastră. Fac campanie, susţin echipa liberală, şi cred că vom câştiga. Eu nu fac politică, cel mai bine am învăţat să fac administraţie.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...