O sumă importantă de bani, alocată de Consiliul Judeţean Vâlcea pentru dotarea Spitalul de Urgenţă

 Breaking News

O sumă importantă de bani, alocată de Consiliul Judeţean Vâlcea pentru dotarea Spitalul de Urgenţă

O sumă importantă de bani, alocată de Consiliul Judeţean Vâlcea pentru dotarea Spitalul de Urgenţă
noiembrie 04
12:46 2019

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea din 28 octombrie 2019, consilierii judeţeni au aprobat alocarea unor noi sume necesare pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a alocat suma de 150 de mii de lei din excedentul bugetului propriu al Consiliului Judeţean pentru achiziţionarea unui aspirator ultrasonic la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă: „Necesitatea unui astfel de aparat medical este cu atât mai mare cu cât, din totalul de 400 de operaţii efectuate la Spitalul Judeţean în ultimii trei ani, jumătate reprezintă patologiile tumorale şi hemoragiile cerebrale. Avantajul aspiratorului ultrasonic SONOPET este acela că protejează cu maximă eficienţă ţesutul cerebral, uşurând semnificativ munca chirurgului şi facilitează recuperarea pacientului. Sănătatea vâlcenilor reprezintă o prioritate, şi vom continua să investim atât în aparatură medicală, cât şi în crearea unor condiţii corespunzătoare pentru pacienţi”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Alocările financiare pentru dotarea Spitalului Judeţean continuă

Pe parcursul ultimilor doi ani, în cadrul dinamicii proiectelor destinate Spitalului Judeţean, Consiliul Judeţean Vâlcea a dispus fondurile necesare pentru a achiziţiona echipamente medicale şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la servicii medicale corespunzătoare în domeniul ambulatoriu. Un aparat de rezonanţă magnetică nucleară, computerul tomograf, masa de operaţie, truse moderne, toate reprezintă o parte din tehnica medicală achiziţionată recent de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. În plus, se lucrează la amenajarea şi dotarea unei spălătorii de ultimă generaţie la Spitalul Vechi, care să deservească toate secţiile medicale.

Fonduri alocate pentru modernizarea fostei Policlinici cu plată

Fondurile alocate de Consiliul Judeţean Vâlcea vor transforma, în curând, Policlinica cu plată într-un centru medical modern.

Clădirea fostei Policlinici cu plată, construită în urmă cu mai bine de 50 de ani, nu a mai beneficiat niciodată de o modernizare capitală, fiind făcute doar mici reparaţii şi dotări. Instituţia, aflată într-un proces avansat de degradare, a intrat, din primăvara acestui an în reabilitare şi renovare, iar, la finalul lucrărilor, clădirea va găzdui Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea. Pentru modernizarea clădirii vor fi investiţi peste 16 miliarde de lei vechi, finanţarea fiind asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Vâlcea. De asemenea, în acest imobil vor fi realizate spaţii care să îndeplinească normele sanitare impuse le legislaţie. Proiectul ar urma sa fie finalizat până cel târziu în luna februarie 2020. „În cadrul lucrărilor de investiţii vor fi realizate lucrări de reabilitare şi modernizare a corpului de clădire parter şi etaj, compartimentări, finisaje interioare şiexterioare, precum şi instalaţii sanitare, termice, electrice şi sistem de climatizare. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, cu o perioadă de garanţie de 3 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean.

De asemenea, la capitul investiţii, Spitalului vechi din Râmnicu Vâlcea va fi modernizat în cadrul unui proiect de peste 40 de milioane de lei, derulat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar pentru modernizarea Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat procedura de întocmire a documentaţiilor pentru obţinerea finanţării.

Claudia Şchiopu ttps://www.google.ro/

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...