Proiecte noi pentru încălzirea optimă a oraşului Horezu

 Breaking News

Proiecte noi pentru încălzirea optimă a oraşului Horezu

Proiecte noi pentru încălzirea optimă a oraşului Horezu
noiembrie 04
10:08 2019

Proiectul primarului Nicolae Sărdărescu, de a aduce gazele în locuinţele din zona Horezu este pe lista proiectelor eligibile pentru finanţare, la Fondul Suveran de Investiţii. Acest proiect deserveşte un număr mai mare de beneficiari, fiind alături de alte şase comune: Frânceşti, Tomşani, Pietrari, Măldăreşti, Slătioara şi Vaideeni, cu o valoare totala a proiectului de 179.861.934 de lei. Primarul spune ca nici proiectul de înfiinţare a centralei termice nu este abandonat: „Înfiinţarea reţelei de gaze naturale este un proiect pentru care am muncit şi care obligatoriu trebuie să se realizeze. Întreaga zonă are nevoie de această investiţie, având în vedere că preţul lemnelor a crescut de patru ori în ultimii ani. Această prevedere legală constituie un motiv întemeiat pentru ca întreaga zonă să se dezvolte, fiindcă sistemul se va înfiinţa începând de la Frânceşti, Tomşani, Pietrari, Măldăreşti, Slătioara până sus, la Vaideeni.

Nici proiectul de înfiinţare a centralei termice nu este abandonat, rămâne, şi  suntem în discuţii pentru acesta cu Ministerul Fondurile Europene. Proiectul trebuia să înceapă de acum un an, dar a apărut la nivelul ministerului o problemă legată de tot ceea ce înseamnă finanţarea proiectului centralei termice la Horezu. Cei de la protecţia consumatorului, în principiu cei de la Oficiul Concurenţei au ajuns la concluzia că proiectul ar însemna un fel de ajutor de stat.

Prin urmare, de un an tot aşteptăm să se clarifice la Bruxelles, dacă se poate construi această centrală termică care va funcţiona pe biomasă (resturi vegetale), şi care este mult mai rentabilă decât gazele naturale în sistem centralizat. Cetăţenii oraşului care vor să se branşeze la reţeaua de gaze nu vor avea probleme în acest sens, fiindcă centrala o vom facem cu cogenerare, prin care producem şi energie electrică. Prin urmare centrala este rentabilă şi, dacă am mers pe acest proiect, intenţionez să realizez în plus schimbarea tuturor reţelelor de transport a energiei termice şi apei calde menajere furnizată de acest tip de centrală”, afirmă primarul Nicolae Sărdărescu.

Claudia Şchiopu �Y�}af�mC�)?�����?�A��1������

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...