Ocnele Mari va deveni staţiune de interes local

 Breaking News

Ocnele Mari va deveni staţiune de interes local

Ocnele Mari va deveni staţiune de interes local
noiembrie 06
19:22 2019

Printr-un proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică, Ministerul Turismului va acorda atestarea localităţii Ocnele Mari ca staţiune turistică de interes local, alături de alte nouă localităţi din ţară.

După acordarea atestării, localitatea Ocnele Mari va putea fi promovată ca staţiune de interes local, având şanse  mai mari să atragă finanţări nerambursabile, în condiţiile în care multe dintre programele de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune. Prin urmare, efectul atestării localităţii Ocnele Mari ca staţiune de interes local în sectoarele economice, dar şi prin realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului va genera un impact benefic  pentru dezvoltarea economică şi creşterea  calităţii serviciilor din turism  în zonă. O  contribuţie importantă pentru reuşita demersurilor de atestare îi revine primarului Mihai Pătru care, timp de trei ani, a făcut toate diligenţele necesare, astfel încât localitatea să obţină acest statut:

 „După aproximativ trei ani am reuşit să aduc oraşul Ocnele Mari în atenţia instituţiilor statului, pentru a dobândi statutul de staţiune de interes local. Proiectul de hotărâre este în dezbatere publică pentru 10 zile calendaristice, începând cu data de 30.10.2019.  Din acest moment, localitatea  are mai multe facilităţi. În primul rând, vom avea accesibilitate privind accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea localităţii şi, lucrul cel mai important este că vom  recăpăta faima de altădată, de staţiune cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii. Prin dezvoltarea localităţii  vom face cunoscută istoria acestei aşezări. Ocnele Mari  este orăşelul cu cele mai multe biserici şi cu o istorie extraordinară. Deja am început să punem în mişcare evenimentele care vor culmina la un moment dat şi vor încununa şi din punct de vedere cultural oraşul. Este o certitudine faptul că, la Ocnele Mari, acum 2000 de ani se făceau schimburi de mărfuri scumpe, era o zonă importantă din punct de vedere economic. Dacă din punct de vedere economic eşti important,  sigur că şi din punct de vedere cultural creşti, dovadă ca noi avem peste opt  biserici declarate monumente istorice. Pentru a creşte economic punând în valoare partea culturală şi vestigiile istorice, trebuie în primul rând să punem la punct infrastructura, iar prin această atestare a localităţii, ca  staţiune de interes local, foarte curând întreaga aşezare va deveni polul economic de dezvoltare turistică a judeţului”, a precizat primarul din Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...