Ocnele Mari va deveni staţiune de interes local

Printr-un proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică, Ministerul Turismului va acorda atestarea localităţii Ocnele Mari ca staţiune turistică de interes local, alături de alte nouă localităţi din ţară.

După acordarea atestării, localitatea Ocnele Mari va putea fi promovată ca staţiune de interes local, având şanse  mai mari să atragă finanţări nerambursabile, în condiţiile în care multe dintre programele de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune. Prin urmare, efectul atestării localităţii Ocnele Mari ca staţiune de interes local în sectoarele economice, dar şi prin realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului va genera un impact benefic  pentru dezvoltarea economică şi creşterea  calităţii serviciilor din turism  în zonă. O  contribuţie importantă pentru reuşita demersurilor de atestare îi revine primarului Mihai Pătru care, timp de trei ani, a făcut toate diligenţele necesare, astfel încât localitatea să obţină acest statut:

 „După aproximativ trei ani am reuşit să aduc oraşul Ocnele Mari în atenţia instituţiilor statului, pentru a dobândi statutul de staţiune de interes local. Proiectul de hotărâre este în dezbatere publică pentru 10 zile calendaristice, începând cu data de 30.10.2019.  Din acest moment, localitatea  are mai multe facilităţi. În primul rând, vom avea accesibilitate privind accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea localităţii şi, lucrul cel mai important este că vom  recăpăta faima de altădată, de staţiune cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii. Prin dezvoltarea localităţii  vom face cunoscută istoria acestei aşezări. Ocnele Mari  este orăşelul cu cele mai multe biserici şi cu o istorie extraordinară. Deja am început să punem în mişcare evenimentele care vor culmina la un moment dat şi vor încununa şi din punct de vedere cultural oraşul. Este o certitudine faptul că, la Ocnele Mari, acum 2000 de ani se făceau schimburi de mărfuri scumpe, era o zonă importantă din punct de vedere economic. Dacă din punct de vedere economic eşti important,  sigur că şi din punct de vedere cultural creşti, dovadă ca noi avem peste opt  biserici declarate monumente istorice. Pentru a creşte economic punând în valoare partea culturală şi vestigiile istorice, trebuie în primul rând să punem la punct infrastructura, iar prin această atestare a localităţii, ca  staţiune de interes local, foarte curând întreaga aşezare va deveni polul economic de dezvoltare turistică a judeţului”, a precizat primarul din Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *