Accesarea fondurilor europene, în atenţia primarului Constantin Aleca

 Breaking News

Accesarea fondurilor europene, în atenţia primarului Constantin Aleca

Accesarea fondurilor europene, în atenţia primarului Constantin Aleca
noiembrie 11
18:49 2019

Primarul liberal din Bălceşti, Constantin Aleca, a depus o solicitare în vederea accesării fondurilor dintr-un grant norvegian unde fondatoare sunt Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Proiectul cuprinde anveloparea, reabilitarea clădirii internatului de băieţi unde în prezent este Liceul Agricol la interior şi exterior prin montarea unor panouri fotovoltaice pentru energie solară. Documentaţia proiectului este în evaluare, iar întreaga investiţie are valoarea de 1,2 milioane de euro, urmând clasificarea celor care vor intra la finanţare: „După toate aceste demersuri vom fi chemaţi să facem proiectarea care va fi plătită prin acest grant, iar finanţarea lucrărilor trebuie să o identificăm noi. Prin urmare, proiectul este gratuit, o să plătească tot ce înseamnă partea de finanţare acest grant, dar noi trebuie să găsim modalitatea de a plăti suma pe care am prins-o noi, de 1,2 milioane de euro. Este un mare ajutor, fiindcă, atâta timp cât ai proiectul făcut, avizele şi toate studiile de fezabilitate poţi să-i găseşti sursă de finanţare mult mai repede. Prin acest grant pregătim documentaţia proiectului de modernizare a al Liceului Agricol pe care intenţionăm să-l depunem în vederea finanţării pentru următorul exerciţiu financiar, 2021 – 2027”, a precizat primarul din Bălceşti, Constantin Aleca.

Constantin Aleca: „Pentru mine, a fi primar înseamnă a fi gospodarul oraşului”

Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca mai spune că întreaga localitate va arăta mult mai bine după finalizarea proiectelor. În următorii patru ani va urma o înfrumuseţare a oraşului cu mobilier stradal, modernizarea şcolilor, asfaltarea străzilor, amenajarea trotuarelor, dar şi construirea unei pieţe centrale: „Se vor moderniza parcurile, suntem în faza de achiziţii pentru mobilierul urban, oraşul va avea bănci frumoase, coşuri de gunoi stradale şi pomi ornamentali. Voi candida pentru încă un mandat, pentru a-mi continua proiectele, fiindcă avem multe investiţii în stadiul de propunere, cu documentaţiile deja întocmite. În primul rând, avem în plan amenajarea pieţei din oraş. Pentru acest proiect avem deja un proiect-prototip. Investiţia fi oglinda oraşului fiind şi la intrarea în localitate. Pentru mine, a fi primar înseamnă a fi gospodarul oraşului. Pe lângă faptul că trebuie să te ocupi de proiecte, de dezvoltarea şi înfrumuseţarea localităţii trebuie respectate drepturile şi libertăţile cetăţenilor, iar toate problemele locale trebuie gestionate şi rezolvate”, a afirmat primarul liberal din Bălceşti, Constantin Aleca.

Claudia ŞCHIOPU

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...