ASF a retras de la tranzacţionare acţiunile emise de SC Oltchim SA de pe Bursa de Valori Bucureşti

 Breaking News

ASF a retras de la tranzacţionare acţiunile emise de SC Oltchim SA de pe Bursa de Valori Bucureşti

noiembrie 11
19:32 2019

Prin Decizia nr. 1336/04 noiembrie 2019, Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare a aprobat retragerea de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a acţiunilor emise de SC Oltchim SA, începând cu data de 7 noiembrie 2019. De asemenea, prin Decizia nr. 1337/04 noiembrie 2019, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis radierea din evidenţa ASF a acţiunilor emise de SC Oltchim SA începând cu data de 7 noiembrie 2019. La luarea deciziei, ASF a avut în vedere prevederile din OUG nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi Sentinţa nr. 663/08 mai 2019 pronunţată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 887/90/2013, prin care s-a dispus trecerea la procedura falimentului a SC Oltchim SA, publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 11805/12 iunie 2019. Pentru acţiunile emise de SC Oltchim SA nu mai poate fi menţinută o piaţă ordonată, având în vedere deschiderea procedurii falimentului, prevederile din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, precum şi din regulamentul nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă. În urmă cu 11 luni a fost finalizată şi tranzacţia privind vânzarea activelor de pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea, respectiv activele funcţionale (pachetele 1-5 şi parţial 7), către societatea Chimcomplex SA Borzeşti. Astfel, în data de 7 decembrie 2018, în baza contractului de vânzare active au fost vândute activele (drepturi de proprietate intelectuală, teren, construcţii, bunuri mobile, investiţii în curs) aferente instalaţiilor clorosodice, propenoxid, polioli-polieteri, oxo-alcooli, monomer, PVC I, utilităţi, parcul de vagoane de pe platforma industrială Râmnicu Vâlcea. Valoarea tranzacţiei a fost de 589,329 milioane lei, fără TVA. Ulterior, în aprilie 2019, consorţiul de administratori judiciari ai SC Oltchim SA a depus la Tribunalul Vâlcea raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activităţii Oltchim, prin care s-a solicitat instanţei să ia act că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22 aprilie 2019 şi să dispună deschiderea procedurii falimentului faţă de SC Oltchim SA.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...