Daniel Paraschiv: „Proiectul de apă şi canalizare este amânat de câţiva ani buni”

 Breaking News

Daniel Paraschiv: „Proiectul de apă şi canalizare este amânat de câţiva ani buni”

Daniel Paraschiv: „Proiectul de apă şi canalizare este amânat de câţiva ani buni”
noiembrie 11
18:46 2019

La Frânceşti, comunitatea locală aşteaptă introducerea reţelei de canalizare şi extinderea reţelei de apă în localitate, însă proiectul bate pasul pe loc din cauza problemelor de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Vâlcea. Nemulţumirea localnicilor şi administraţiei locale este din ce în ce mai mare, iar primarul comunei Frânceşti, Daniel Paraschiv, subliniază faptul că, până acum, cele mai multe dintre localităţile prinse în masterplanul judeţului au primi doar promisiuni, nu şi începerea lucrărilor pentru introducerea utilităţilor promise. Atunci când s-a înfiinţat ADI Apa Vâlcea, şi administraţia locală din Frânceşti s-a înscris, la fel ca şi multe alte localităţi, în speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni destinaţi alimentării cu apă şi canalizării, renunţând în schimb la investiţii finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Locală:

„Pe lângă realizările pe care am reuşit să le fac în localitate am şi multe nereuşite, fiindcă multe dintre doleanţele noastre de a face ceva pentru această comunitate nu au depins de noi. Vorbim în primul rând despre extinderea reţelei de apă şi introducerea reţelei de canalizare. Proiectul este în master planul judeţului, aşa cum sunt aproape toate localităţile judeţului, dar am fost legaţi de mâini şi de picioare în acest sens, şi nu putem face absolut nimic pentru a căuta finanţare din alte surse. Studiile de fezabilitate pentru introducerea canalizării şi a reţelei de apă în zona noastră s-au modificat de nu ştiu câte ori, şi probabil se vor modifica şi în continuare. Cu certitudine, nimeni nu ne spune clar data când vor începe lucrările. Am făcut tot ce este omeneşte posibil să-i ajutăm cu achiziţia terenului pentru construirea staţiei de epurare, care ar urma să fie construită la Frânceşti, dar mai mult decât atât nu avem ce face, restul depinde de dumnealor. Corect ar fi fost, când s-a înfiinţat programul de finanţare PNDL-2 să fie eliminate din acest master toate localităţile. Eu sunt foarte supărat, fiindcă am început lucrări ample de asfaltare a drumurilor în localitate. Nu putem sta cu mâinile în sân, cu drumurile de pământ sau balastate până se gândesc dumnealor sa ne bage reţeaua de canalizare, atâta timp cât proiectul de apă şi canalizare prins în master planul judeţului se amână de ani buni”, a precizat primarul din Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Claudia ŞCHIOPU

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...