La Buneşti se fac investiţii importante în infrastructura de învăţământ

 Breaking News

La Buneşti se fac investiţii importante în infrastructura de învăţământ

La Buneşti se fac investiţii importante în infrastructura de învăţământ
noiembrie 11
19:08 2019

Claudia ŞCHIOPU

Administraţia locală a comunei Buneşti se poate mândri cu numeroase proiecte finalizate, printre care se numără şi construirea din temelii a două grădiniţe. Sunt două proiecte-prototip, care vor funcţiona în parametri optimi, cu scopul de a furniza servicii dedicate micilor grădinari. Ambele locaţii vor avea un design interior realizat după modelul „grădiniţelor europene ale viitorului”, unde spaţiile amenajate le vor oferi celor mici condiţiile necesare de studiu şi, cel mai important lucru, siguranţă pentru desfăşurarea activităţilor zilnice.

Cele mai moderne „căsuţe cu poveşti” se construiesc la Buneşti

Prima dintre cele două grădiniţe este o unitate de învăţământ preşcolară cu program prelungit, o grădiniţă ultramodernă şi foarte spaţioasă, unde toate încăperile au fost proiectate astfel încât să aibă lumină naturală. Valoarea proiectului este de 36 de miliarde de lei vechi: „Aici vor face primii paşi spre cunoaştere peste 60 de copii, iar locaţia dispune de mai multe încăperi cu destinaţii diferite, de la sală de mese cu bucătărie şi frigidere, spaţii speciale unde avem maşini de spălat, spaţii de depozitare a alimentelor şi săli de joacă. Toată tâmplăria este din lemn stratificat, iar grădiniţa va fi dotată şi cu echipamente informatice de ultimă generaţie. La nivel judeţean nu sunt grădiniţe aşa cum le avem noi şi sunt mândru, pentru că cele de la Buneşti vor depăşi cu mult locaţii similare din mediul urban”, a precizat primarul din Buneşti, Viorel Radi. Cea de-a doua grădiniţă care se construieşte la Buneşti este cu program normal. Locaţia are o capacitate pentru trei grupe şi este un proiect cu fonduri atrase prin Banca Mondială de Investiţii, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea. Termenul de execuţie al lucrărilor pentru această investiţie este până în luna martie 2020.

Primăria încurajează şi sprijină performanţa şcolară

În localitatea Buneşti îşi desfăşoară activitatea o singură şcoală cu clasele I- VIII, în centrul localităţii. Şcoala funcţionează într-o clădire care a fost modernizată cu bani din bugetul local. Primarul Viorel Radi spune că intenţionează să anvelopeze clădirea cu fonduri din bugetul local, considerând că este necesar ca elevii să beneficieze de aceste facilităţi pentru a nu fi nevoiţi să meargă în oraş să studieze. Succesul acestor unităţi de învăământ este dat, însă, în opinia primarului, în primul rând de profesionalismul cadrelor didactice.

Aici sunt copii care au performanţe, şi profesori foarte buni. În comuna Buneşti, în fiecare an au loc concursuri interjudeţene, iar primăria sponsorizează aceste competiţii împreună cu directorul şcolii, un foarte bun organizator”, a adăugat primarul Viorel Radi.

Daniela Geornoiu: „Prestigiul nostru creşte împreuncă cu prestigiul şcolii”

„Avem condiţii foarte bune, iar primarul este alături de noi şi cunoaşte nevoile şcolii. Grădiniţele sunt însă două locaţii ultramoderne pe care le admirăm, sunt două grădiniţe etalon. Noi, cadrele didactice ne dăm toată silinţa, iar dovada este că avem copii înscrişi la şcoala noastră şi din alte localităţi. În fiecare an avem concursuri judeţene şi un simpozion pe care îl promovăm, dar şi „Ziua Căpşunului”, unde participăm cu un program artistic susţinut de elevii şcolii. Prestigiul şcolii se vede şi din aceste activităţi, avem proiecte pe toate planurile. Cred că resursa umană trebuie să fie pe primul plan. Poţi să ai palate, dar, dacă tu nu îţi faci datoria în interiorul palatului, resursa umană pleacă şi palatul rămâne gol. Prestigiul nostru creşte o dată cu prestigiul şcolii”, a precizat Daniela Geornoiu, directoarea şcolii.

Căminul cultural va fi modernizat cu fonduri guvernamentale

Potrivit spuselor primarului Radi, în localitatea Buneşti există un singur cămin cultural, însă, pentru a fi la standarde ridicate, edificiul va fi modernizat prin Compania Naţională de Investiţii: „Am predat Companiei Naţionale de Investiţii amplasamentul, s-a finalizat licitaţia, iar proiectul este în faza de evaluare. Este singurul cămin cultural pe care îl avem. În spatele căminului cultural avem în plan construirea unui nou sediu de primărie”, a mai spus Viorel Radi, primarul localităţii Buneşti.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...