Cel mai mare aşezământ cultural din zona de sud-est a judeţului Vâlcea se construieşte la Drăgoeşti

 Breaking News

Cel mai mare aşezământ cultural din zona de sud-est a judeţului Vâlcea se construieşte la Drăgoeşti

Cel mai mare aşezământ cultural din zona de sud-est a judeţului Vâlcea se construieşte la Drăgoeşti
noiembrie 18
19:29 2019

În prezent, la Drăgoeşti, în satul Buciumeni se lucrează la construirea unui amplu centru cultural, care va purta chiar numele marelui domnitor Mihai Viteazul.

Odată construită, clădirea va fi una dintre instituțiile cele mai reprezentative în domeniul cultural din zona de sud-est a judeţului Vâlcea. Va dispune de o sală de spectacole modernă, cu 500 de locuri, cinematograf , instalații de sonorizare și iluminare performante. Se adresează întregii comunități locale, găzduind activități proprii sau în parteneriat cu alte instituții: „Proiectul este finanţat de Compania Națională de Investiții, în prezent se lucrează la ridicarea locaţiei. Practic, Primăria Drăgoeşti nu are avea nici o treabă cu derularea lucrărilor, după finalizarea lucrărilor, vom primi căminul la cheie. Valoarea investiţiei se ridică la circa un milion de euro. Acest nou aşezământ cultural va fi unul grandios, este un proiect prototip, unul dintre cele zece care se construiesc în ţară. Termenul de execuţie al proiectului va fi de cel puţin doi ani. Suprafaţa terenului unde se va construi Casa de Cultură din Drăgoeşti este de 4900 de metri. Vreau ca, după finalizare, aici să se organizeze spectacole, teatru şi evenimente pentru comunitatea noastră. Prin Hotărârea Consiliului Local ne obligăm ca, timp de 15 ani, să nu-i schimbăm destinaţia. Mai mult, vreau ca acest edificiu să fie gazda unor spectacole cu tradiţie şi din localităţile vecine. Un cămin cultural este benefic pentru orice comunitate, fiind singurul loc unde se pot face adunări comunale, desfăşurări de activităţi culturale. Căminul cultural va purta chiar numele marelui domnitor Mihai Viteazul fiindcă, la Drăgoeşti avem un lucru inestimabil: biserica cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi, unde a fost botezat Marele Domnitor Mihai Viteazul”, a declarat alesul PNL din Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...